Rabu, 29 Oktober 2014

Suasana baru

Assalamualaikum...

Berbeza sangat tempat kerja ana yang baru dengan yang lama. Hari ni dah masuk hari ke-5 ana bekerja. Masih mood suaikan diri di tempat kerja baru ana ni. Hehe

Kerja apa?

Tukang masak di sebuah kafe kat Kota Damansara. Kafe apa tu, rahsia la eh. Risau kang ada paparazi mengejar ana pulak. Miahahaha. Mak jemah perasantan. Now, ana busy tahap mak limah. Masak, kemas, masak, kemas. Tu je la kerjanya.

Ekceli kaki ana ni sebenarnya membengkak sejak ana masuk kerja baru ni. Ni semua sebab bilik ana ada karpet. Karpet tu macam agak lama, dan ia buat kaki ana gatal. Ana kan alergik karpet. Sekali kena, haaa..hamik kau. Gatal bak ang.

Tempat kerja ana ni agak seram. Bukan seram ada hantu ke apa. Tak tak. Tapi ada ramai orang pelik-pelik. Ada sekali tu pacik cina lalu situ then he say "hai"

Ana diam je la, mata tengok je pacik tu. Macam orang gila pun ada rupa dia. Pacik cina tu berdiri je lama-lama depan ana. Wuuuu~seram tau! Ana jawab "hai" baru pacik cina tu pergi. Hampeh betul.

Bila ana tanya kat semua staf-staf lain. Diorang cakap uncle tu memang camtu. Bahkan pelanggan tetap kafe kitorang pulak tu. Tiap pagi dan petang dia akan order ais kosong je, langsung tak makan. Huhu. Memacam.

27 ulasan:

  1. Salam pagi Rabu Ana & Selamat bekerja k...yang pelik-peliktu abaikan jelah..he..he

    BalasPadam
  2. Selamat bekerja dan menyesuaikan diri

    BalasPadam
  3. Salam singgah pagi dik Ana...selamat berkerja di tempat baru...semoga Ana dapat menyesuaikan diri ya...

    BalasPadam
  4. order air kosong je? memang menjaga kesihatan betul uncle tu..nak tengok ana kot..

    BalasPadam
  5. Kerja rajin2 ye Ana, jangan kisah sangat dengan kerenah customer...customer is the king kan..? Ni baru masuk kerja 5 hari, masih tempoh bulan madulah tu..lepas 2 minggu nanti dah suaikan diri baru kerja rasa seronok...

    BalasPadam
  6. kak ana dah kerja baru rupanya /... kak anaa hati2 okay . love you kak ana . rindu kak ana :)

    BalasPadam
  7. Wahh dah kerja baru eaaa...Murah rezeki Ana..Selamat bekeja Ana

    BalasPadam
  8. Selamat menyesuaikn di tpt baru...
    Heheheh nnt balik sane leh la singgj jumpe ana

    BalasPadam
  9. hahaha.. kelakorlah uncle 2.. ramah betul... btw selamat menyesuaikan dirilah yer dkt tempat kerja baru 2.. hehehe

    singgah sini... ^-^v

    BalasPadam
  10. hye ana, selamat menempuhi hari2 di tempat kerja baru, semoga dipermudahkan..all the best :)

    BalasPadam
  11. Selamat menempuh pengalaman baru, semoga ia lebih mematangkan lagi tindakan dan pemikiran Ana...

    BalasPadam
  12. Ana chef kat Kota Damansara?? Kat mana?? Mana tahu kan sis kalau g umah kakak, duk kat damansara... heeeee....

    BalasPadam
  13. dah tau da..pakcik tu lepak kat situ maybe dia nak usha ana kot :)

    BalasPadam
  14. klu setakat say hi , ok lagi . jgn nanti follow balik lak ... ngeri juga tu .

    BalasPadam
  15. ana nnti boleh lah bawak akak g cafe tu ye hehe :)

    BalasPadam
  16. Ala bagitau la cafe apa tuh..hehehe

    BalasPadam
  17. take care ana..hehhe..memang ramai orang pelik sekarang ni

    BalasPadam
  18. Take care Ana...:)
    Selamat bekerja di tempat baru..
    Kuatkan hati & semangat..
    Akak doa Ana elok-elok jer di tempat baru yer dik

    BalasPadam
  19. Mcm mcm ragam orng skrng ni.. :)

    BalasPadam
  20. X pe ana demi mncari rezki yg halal ana kna kuatkn smgt

    BalasPadam
  21. bukan tukang masak lah Ana..tetapi CHEF hihhi..mesti pandai masak nih

    BalasPadam
  22. hahaha.....dia tunggu balasan ana tu

    BalasPadam
  23. wah...ana jadi chef la ni...terror la....mesti masak sedap ni....

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.