Isnin, 13 Oktober 2014

Lirik lagu "Duhai Pak Cik" by Encik Mimpi

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, berkat doa semua anak buah ana dah pun keluar spital sabtu hari tu. Mujur 3 hari je kene tahan. Lega hati ni sesangattt. Terima kasih dekat semuaa yang mendoakan.


Ehh..bukan nak bukak story pasal anak buah, dah 2 entri berturut-turut dah pasal anak buah ana. Tak aci betul! Huhu. So hari ni ana just nak share video fresh terbaik dari ladang kat korang semua. Hihi.

Tak lain tak bukan, video Encik Mimpi! Seriously lirik dia comel. Dear kaum Adam, sebelum nak melamar anak dara orang elok dengar lagu ni dulu. Konfem tak menyesal. Ekekekee.

Jemput semua layan video terbaru versi Encik Mimpi. Klik sini, Duhai pak cik by Encik Mimpi (original). Dan ni liriknye! ^_^

Duhai pak cik :

Duhai pak cik
Mengapa marah-marah
Apa yang aku salah
Bukannya datangku untuk bertelagah

Duhai pak cik
Janganlah marah-marah
Aku takkan berubah
Bukan ku sengaja cari masalah

Aku sungguh-sungguh cintai dia
Aku hanya mahu hidup bersama dengannya

Aku mahu mahukan dia
Aku ingin inginkan dia
Duhai pak cik
Izinkanlah aku miliki dia
Aku mahu jadikan dia
Satu satunya dalam jiwa
Duhai pak cik
Benarkanlah aku...nikahi dia

Duhai pak cik
Sudahlah marah-marah
Aku takkan mengalah
Cintaku padanya tak akan lelah

Duhai pak cik
Hentikan marah-marah
Sungguh kerana ALLAH
Ku ingin menyunting bunga yang indah

Aku sungguh-sungguh cintai dia
Aku hanya mahu hidup bersama dengannya

Aku mahu mahukan dia
Aku ingin inginkan dia
Duhai pak cik
izinkanlah aku miliki dia
Aku mahu jadikan dia
Satu satunya dalam jiwa
Duhai pak cik
Benarkanlah aku...nikahi dia

Akan ku berikan semua
Walaupun satu dunia kan menghalangnya
Akan ku bahgiakan dirinya
Sehinggalah ke akhirnya dan sampai ke syurga 
Ooo Ooo...

Aku hanya mahukan dia
Aku hanya inginkan dia
Duhai pak cik
Benarkanlah aku
Huuu...

Aku mahu jadikan dia
Satu-satunya dalam jiwa
Duhai pak cik
Benarkanlah aku..nikahi dia
Jagakan dia..sampai ke syurga
Aaa...

Sedap kan lagu ni? Kata Encik Mimpi, lagu ni ilhamnya datang dari video lagu omputeh. Rude by Magic.

Ekceli group rahsia Encik Mimpi dah dapat lagu ni awal. Kira sehari sebelum Encik Mimpi share kat page beliau. Encik Mimpi dah bagitau awal-awal ngan ahli group, jangan sebarkan sebelum harinya.

Disebabkan sayang & percayanya Encik Mimpi kat kitorang, tu dia share ngan kami-kami je dulu. Tapi adelah salah seorang ahli group tu pecah amanah. Dia dah ter-share awal. Sedih sangat dengan orang macam tu.

Ana agak 'orang tu' mungkin terlalu eksited dapat video awal. Tu yang dia terus share kat semua orang. Lupa janji dia kat Encik Mimpi. Kot ye pun eksited, berpeganglah pada janji.

Ingatlah; sekali orang hilang kepercayaan kat kita, sampai bila-bila pun orang tak akan percayakan kita.

Gambar terbaru Encik Mimpi. Hehe. Amacam? Ade nampak intelektual tak? Mueheheheh.

43 ulasan:

  1. Nyanyikan lagu ni kat bakal pak mertua...
    Hati kena kuat masa nyanyi tu...
    Dan jangan salah lirik! hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha..paling pentng jangan salah lirik dokt. Keh3

      Padam
  2. Lyric dia simple tapi menarik ana..jujur katanya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan..lirik dia simple je. ^_^

      Padam
  3. sesuai untuk bakal bapak mertua yg garang nie.. hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cer tengok video magic yang lagu dia rude tuh. Hehe. Kelakar je. Garang betul 'pacik'.

      Padam
  4. betul ana.. bila kita tak guna kepercayaan yg org bagi dekat kita sebaik mungkin.. susah org nak prcaya dekat kita balik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kannn. ^_^
      Sebaiknye kita amanah je. Tu je. Jangan pecah amanah, hilang kepercayaan orang kat kita.

      Padam
  5. Hikhikhik ...en mimpi punya group tuuu..fuyooo..

    BalasPadam
  6. wah...ana...peminat en.mimpi rupanya...bergroup bagai,hihi.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. A'ah kak. Minat sangattt kat encik mimpi. Jatuh cinta gitulah. Hahaha

      Padam
  7. perghh. ana ada group dgn en mimpi ke? tlng kem salam bolehhh? pehlishhhhhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. A'ah kak. Haha. Boleh2. ^_^ em sporting gila kak. Dia baikkk. Sebab tu ana minattt encik mimpi.

      Padam
    2. patutlahh. haha. cakap scha nazri kirim salam taww. eheh

      Padam
  8. Hahahaha... bila tiba masanya, saya harap tak ada bakal menantu yang sampai ke tahap perlu nyanyi depan saya...kecian sangat....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha..JR laa bakal bapa mertua yang baik. >< Takyah susah2 nak nyanyi2 bagai nak tackle hati JR.

      Padam
  9. asalam..blog ismi ana yang semakin bersinardi blog Etuza. Hummm! lirik lagu..jadi nyata dalam blog terzahir..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wslm, ana nak lawan sis JM. Hahaha. Takde la, gurau je. ^_^

      Padam
  10. apa sgt la encik mimpi tu. ni encik ji ada ni xmo jd fans ke haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehem! Encik Mimpi ekslusif dihati ana tau. Haa..jangan tak tau. Hihi. Kalau Encik Ji leh wat cover power, ana boleh jee jadi fans club encik ji. Kui3

      Padam
  11. Dah dengar dah lagu encik mimpi ni... sweet sangat. Btw dah follow blog Anna, follow mine too :) - Noob

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orait Noob. Nanti ana follow ye. Mekasihhh sebab suke lagu encik mimpi. Lalalaa~

      Padam
  12. Balasan
    1. Encik Mimpi memang sempoi2 je orangnye. Kui3. ><

      Padam
  13. cantik gitar dia. tadi baru je tgk video dia. pastu, nampak ana tulis pasal ni. hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha..encik mimpi tu takyah cakap la, dia ade koleksi macam2 gitar kot. Semua ade name, Laura la ape la. Hihi. ^_^ bestkan lagu ni.

      Padam
  14. Ohhh smartnya lagu ni.. translated punya mcm lagi best je dri original haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ekekkeeke..lirik Encik Mimpi punye, ala2 je makna dia macam versi omputeh punye. Hik3

      Padam
  15. Peminat setia En Mimpi ni adik sorang nihh..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Of course laaa. Setia pd yang satu kak. Hehe. Lai lai lai~ :P

      Padam
  16. Akak pun suka dengan lagu2 dari En.Mimpi...

    BalasPadam
  17. Balasan
    1. Hihi..takyah tengok, sis JM dengar je lagu encik mimpi. Sebab beliau memang takkan bukak topeng. :D

      Padam
  18. Identiti msh mistri..ngam btl lagu ni utk org yg nak masuk meminang hheee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe. Best ape identiti rahsia. Takde la orang nak sibuk hal peribadi dia. Kui3x

      Lagu ni memang khas utk nyanyi kat bapa mertua. ><

      Padam
  19. agak2 sapa la encik mimpi ni . ensem x? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi...lelaki misteri di sebalik topeng. Handsome tak handsome no komen. Lalala~

      Padam
  20. Nih lagu bileh nyanyi bila nk jmp bakal pak mentua

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha..lagu mengayat namanye. XD

      Padam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.