Khamis, 16 Oktober 2014

Wordless : Jangan menilai seseorang dengan masa silamnya

Assalamualaikum...

Girl : Sebelum awak nikahi saya, saya nak buat satu pengakuan. Dulu saya FREEHAIR.

Boy : Saya pun. So kita fair.

“Masa silam bukan kayu ukur jahat,
       baik dan kebahagiaan masa depan seseorang.”

Kredit to Encik Mimpi

25 ulasan:

  1. Btl tu ana...
    Jgn toleh belakang lagi.. aggp kesilpn lalu sbg satu pengajaran...

    BalasPadam
  2. Setiap manusia ada sejarahnya. Ada hitam ada putih. Cuma para Nabi saja semua sejarahnya berwarna putih. Pandanglah yang putih jika mencari bahagia. Lupakan yang hitam kecuali jika kita spesis suka cari sengketa...

    BalasPadam
  3. masa silam adalah sejarah..so kene simpan diam diam expecially tang yg tak berapa nak elok tu..heee...

    BalasPadam
  4. Bagaimana kita mulakan tak penting..
    Yang penting bagaimana kita akhirkan sesuatu... :)

    BalasPadam
  5. masa silam yang dah berlalu biarkan berlalu :) tapi suka dengan dialog dia sebab dia jujur dengan bakal suami dia :)

    BalasPadam
  6. Sebelum akk kawen..akk x pernah tahu kisah silam suami akk..haha

    BalasPadam
  7. Betul tu dik Ana..mungkin kisah silam itu bukan kehendak tapi terpaksa..Anggap saja ini ujian dariNya dan berusaha membimbing bakal suami atau isteri ke jalan yang lebih baik...

    BalasPadam
  8. saya free hair!..saya pun!..ahaha mmg lawak so dia boleh terima seadanya..x semestinya dulu jahat x leh jadi baik dan yg baik x semestinya xkan jadi jahat kan

    BalasPadam
  9. Setiap org pasti da kisah silamnya memasing x kira baik taw buruk..mna yg baik kita jdikn cth.mna yg buruk kits blh jdikn pengajaran

    BalasPadam
  10. tak penting pun bagitahu ttg masa silam kita. biarlah menjadi sejarah.

    BalasPadam
  11. tak penting bagaimana permulaan kita,yg penting bagaimanakah pengakhiran hidup kita..

    BalasPadam
  12. Eactly Ana..manusia berubahkan...yang penting kita menjadi lebih baik dari yang sebelumnya...

    BalasPadam
  13. asalkan kita bersedia untuk menjadi yang terbaik kini dan selamanya.. insyallah..

    BalasPadam
  14. hehe..so true ana..

    by the way, kak sal tukar url lagi sekali..huhu.ni final, pasni tak tukar dah. blognisalpunya.blogspot.com

    BalasPadam
  15. masa silam adalah kenangan..pandanglah untuk hari ini dan hari esok..

    BalasPadam
  16. Hi Ana...sibuk sekali yer...huhuhu...nampak banyak komen tak reply ni...heeee...
    anyway...akak tag Ana untuk Paris Souvenirs Giveaway by JINDRISSKA...

    Kalau rajin join la...heeee...akak pun baru nak join segmen balik..lama dah tak buat..

    http://nadirahbtmohamad.blogspot.com/2014/10/paris-souvenirs-giveaway-by-jindrisska.html

    BalasPadam
  17. masa silam jdkan pgajaran dan jgn biar ia berulang :')

    BalasPadam
  18. Salam ana...nanti email alamat kat salbiahm85@gmail.com akak nak hantar souvenir top commentator. Thanks dear

    BalasPadam
  19. Hari silam adalah SEJARAH..
    Hari ini adalah PASTI
    Esok MUNGKIN

    BalasPadam
  20. let the darkness pass.... :)

    BalasPadam
  21. betul tu ana..yang lepas biarlah lepas..jadikan pengajaran..

    BalasPadam
  22. Kalau boleh tutup aib sendiri kan

    BalasPadam
  23. Perkara silam adalah sesuatu perkara utk kita perbaiki diri sendiri..

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.