Rabu, 15 Oktober 2014

Seketika di Kuala Terengganu

Assalamualaikum...

Baru hari ni ana teringat nak abadikan story ana ke Kuala Terengganu dalam blog. Haha. Maaf, citer ni dah basi k. Haha. Gelak lagi. Tah pape je.

Pada 2hhb Oktober 2014, Khamis. Ana ke Kuala Terengganu. Teman kawan buat urusan syarikat dia di sana. Kawan ana tu ada bawak adik-adik angkat dia gi sekali. Cehh..ayat skema mak limah bak ang.

Perjalanan dia perghh lama ya ampun. Naik kematu punggung ni haa. 7 jam dari Rawang ke Kuala Terengganu. Tu pun kitorang merempit gak la, pasal orang sana dah tunggu kawan ana. Sekali kawan ana cakap;

"Ingatkan Kuala Terengganu ni dekat macam gi kedah 3 4 jam.” No wonderlah kawan ana ni rileks je bertolak lambat. Pukul 2 petang baru gerak ke Kuala Terengganu. Target sampai sana pukul 8. Haha. Pukul 8 mende, pukul 9 baru sampai. Kui3

Ni kira first time ana sampai Terengganu. Tak pernah sampai pun sebelum ni. Plan asyik tak jadi je. Huhu.

Urusan pun malam tu je, esok pagi kami semua kene gerak balik kL. Pasal ana dapat panggilan penting mintak balik awal. Sekali lagi terpaksa menempuh perjalanan jauh. Memang nak balik KL masa tu jalan dari kL menuju ke Pantai Timur ana tengok jem gila.

Alhamdulillah..ana berjaya tahan mabuk darat selama 7 jam dalam kereta. Haha. Terer tak?

Abang ipar ana orang Terengganu. Jadi kakak ana tahu kat mana kepok lekor yang sedap. Memang ana target nak ke Terengganu nak carik kepok lekor sane. Ngidam niii. Haha. Kalah mak buyong k. Teringin nak gi Pantai laa. Macam-macam. ><

Biasanya orang kL ke Terengganu tak tahu kat mana kedai keropok lekor yang paling sedap. Nak tahu? Meh sini ana bagitau kat mana. Pssssttt..

Kalau korang gi Terengganu nak balik KL akan lalu Kemaman. Kat sempadan Kemaman, memang betul-betul kat traffic light. Ada dua kedai kepok lekor. Ambik yang nombor 2. Tu memang keropok lekor yang sedap punye. Makan tak pandang belakang weh! Oke, sebenarnye lupe nak snap kedai dia. Hahaha. Sorii.

Dah penat nak membebel. Hanya 2 gambar jadi tatapan dalam blog. Yang lain takleh share. Banyak sangat reaksi muka yang pelik2. Haha. K bai. ^_^

Abaikan muka macik tudung pink tuh. Haha. Sengal abadi.

Belakang kitorang tuu pantai. Wuuu~ batak gila k. Huhu.

Terengganu, mu tunggu aku datang. I will back! Ekekeke.. oh my engglish. Teraboo.. 

52 ulasan:

  1. Adoi...ana nanti cari abam pilot laa yer..
    dah mabuk darat..kena naik kapal terbang aje la jawabnya..hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha..tu la kak. Harap2 ade jodoh ngan pilot. Ekekeke

      Padam
  2. Hahaha...ingat terengganu dkt ek...akk ni org trg...nk blk kg jer segala bekal bwk lam keta..haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. First time kak. Hihi. Mane la kitorang dapat agak sejauh mane Terengganu tuh haa. Sekali perjalanan diaa, hamek kauu..7 jam gitu. Hehe.

      Padam
  3. Last pergi Terengganu masa balik Raya Puasa baru ni.. Sesuatu pelik berlaku bila mat-mat motor penuh atas jalan raya ke hulur ke hilir.. Apa diaorang buat, tak tahu la.. Hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ana rasa mat2 moto tu gi konvoi ramai2 nak balik kampung kot. Hahaha. Mesti jem jalan sebab mat2 motor berkumpul.

      Padam
  4. Balasan
    1. Pegi sekejap je kak Mar, lau tak mesti lagi best. Hihi.

      Padam
  5. Balasan
    1. Entah. Haha. Tak sempat tengok. Pikir nak balik, nak masak dan makan. Hahaha. XD

      Padam
  6. Tak kan di tepi pantai cuma berposing... tak mandi ke...? Sesekali mandi pakai baju cantik-cantik gitu bagus jugak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau diikutkan hati memang nak terjun je JR. Tapi tu la, ana bekejar masa. Hehe. Posing pun jadi laaa. Abadikan sebuah kenangan dgn bergambar. :D

      Padam
  7. Suka gi Terengganu. Tapi nak travel tu yang malas sikit,...7 hours tu..memang penat. Kalau drive memang kena berhenti banyak kali...nway kita suka makan keropok lekor....best...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan. Terengganu best. Yang tak bestnye perjalanan diaa jauhh sesangat.

      Padam
  8. Amboiii... berjalan sakan ye.. ayu pon blm pernah g sane lagi nie...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Tu la pasal. First time kot ana sampai sane. ^_^

      Padam
  9. Okay aku bookmark entry ni dlu incase aku nk pergi terengganu nnti boleh la beli kopok leko sedap haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaaha..jangan lupe pos sini sikit bro. Wakakaka ><

      Padam
  10. tak pernah sampai lagi..sian kan kathy ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Allah, kak..ana pun first time. Hehe. Kalau tak, tak merasalah ke Ganu. :D insya-Allah ade tu rezki, nanti kak kathy lak pegi. Kan kan..aminn.

      Padam
  11. ana oh ana,akak dah tukar alamat blog. ada problem sikit. nanti singgah ye

    iniblogsal.blogspot.com

    sayang sangat tapi apa kan daya.huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Laa..yeke? Sayangnye ngan blogspot k.sal yang lame. Okeyh. Nanti ana follow kak sal. ^_^

      Padam
  12. Mak aihh. Jauh gilaa. Tak letik ke? Kalau scha, dh surrender dahhhh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi..letih jugak. Hehe. Demi kerja & keropok lekor, redahhh je la. Hik3

      Padam
  13. wah seronoknye.. dila suka pantai heehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ana pun. Tu yang happy sangat tu. Hehe. Lagipun dah lama tak jumpe pantai. Keh3

      Padam
  14. suka gi sana sebab pantai die best..cuma x boleh nak bawak anak anak mandi laut je..ombak kuat kan..

    bileh tah dapat gi sana lagik..hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang punn. Hihi. Tu yang ana posing je lebih. Sebagai kenang kenangan je la. Orang cakap pantai Terengganu ombak dia ganas. Huhu. Tak beranii.

      Padam
  15. akak suka g ganu...na na na ganu kite !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pantaiii dia tu yang best kak. Sambil menikmati pemandangan pantai. Perghh..perghh.. Best2. Hihi

      Padam
  16. Salam singgah sini dik Ana...cantiknya pantai....entah bilalah dapat jejak kaki ke sana...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wslm..insya-Allah, ade la tu nanti rezki ke sane. Kan..ana pun kebetulan jee. :D

      Padam
  17. kalau ke ganu mesti carik kepok lekor punya lah...x mkn kopok lekor mmg rugi arghh..kalau ke sana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wajibb. Hehe. Beza tau kepok lekor Terengganu ngan kL.

      Padam
  18. Seronoknya dpt jenjalan pi tmpt org kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seronok2! Tak pernah ke sabah lagi. Hiks!

      Padam
  19. Asam seronok tu melancong satu anugerahNya

    BalasPadam
  20. Bila kita bersiaran melancong ke mana pun ingat ya ingat Dia yakni Allah, kerana Dialah kita menikmati keindahan sesebuah negeri

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya-Allah..terima kasih cikgu atas ingatan. ^_^

      Padam
  21. haha, comel je ismi ana ni tau.. bestnya jalan2 terangganu.. penah stay sana sebulan.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eeee! Bestnye akak stay sebulan kat sana. Mesti puas makan kepok lekor je kan.. Huhu

      Padam
  22. lepas ni, kalau dtg terengganu sila roger zizie okay ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baik macik! Hehe. Ary tu sekejap sangat datang. Tu yang tak wsapp Zizie. Ana mmg ingat nak gtau zizie. Keh3. Next time! ^^

      Padam
  23. ana nanti kalau dtg lagi roger la akak.nanti leh jumpa..heee..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orait kak! Hehe. Ade rezki ana ke sana lagi. Mungkin lebih lama. Janji akak kene bawak ana jenjalan Terengganu. Lalala~

      Padam
  24. akak balik terengganu rumah mertua selalu gerak malam, budak2 tidur..di Kuala terengganu yang keropok paling sedap kat seberang takir..memang sedap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Serius? Kat situ sedap? Nanti ana try usha. :D

      Padam
  25. nanti dtg terengganu habaq mai.. Mana tahu kan bleh jumpa.. Sis pun duk KT dear :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orait kak deno. Hehe. Ana gi KT sebab urusan kawan je. :D

      Padam
  26. Lama tak jejakkan kaki kat Terengganu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeke? Hehe. Ana pun da rindu kepok lekor Terengganu. Isk!

      Padam
  27. bilq nak datang lagi....hihi

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.