Ahad, 2 November 2014

Air yang lebih manis dari tahi lalat?

Assalamualaikum...

Kat tempat baru ni agak lebih mencabar bagi ana. Kerja 7 hari seminggu. Penat dia tak payah cakaplah. Mau patah pinggang wey.

Ada sekali tu, ana terpaksa pergi ambik order air pasal orang jaga kaunter hilang entah ke mana. Customer dahlah tengah ramai.

Me : order air?

Customer : Saya nak air manis.

Me : air apa ye encik?

Customer : air yang lebih manis dari tahi lalat awak.

Me : okay *terus blah*

Kalau bukan disebabkan mamat tu customer dah lama ku lesing kepala mamat tu dengan lesung batu. Eh eh..sakit pulak hati kita ni layan customer camni.

60 ulasan:

  1. Hahahahahaha! Lepas ni kalau nak ambil order..suruh wak doyo yg ambil order...baru kurang manis!!

    BalasPadam
  2. Ehheheheh... nmpk sgt manis sgt tahi lalat ana...
    Ishhhh ade jugak org gune ayat tu zamn skrg..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu laa..ingat zaman p.ramlee je pakai ayat gitu. Bhahahaha.

      Padam
  3. Hahaha.sbr ajela kan...tuh ayat ayat nk ngorat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha..rasa nak lesungkan je kepala mamat tuh. -,-

      Padam
  4. Salam hujung minggu Ana...macam-macam customer ana ni ya...he..he....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam hujung minggu kak. Haha. Customer ramai, lain orang lain ragam. Keh3

      Padam
  5. Balasan
    1. Ape boleh buat kak. Diorang kan customer. Huhu.

      Padam
  6. hehehe..tulah, Ana tu manis sangat, manalah customer tak mengusik..biasalah lelaki..hehehe

    7 hari seminggu?no wonderlah lama tak update blog.Yang, akak ada anta email.kalau free check lah ye.take your time.

    jangan keje penat sangat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan..tu la tak update2 blog. Biar bersawang2 bagai. Ekeke. Nanti ana reply eh kak. Lambat sikit.

      Padam
  7. Balasan
    1. Aishh..tu la mama. Ngorat zaman p.ramlee. Haha.

      Padam
  8. Hahahaha.... romantik macam ayat tu pun, Ana nak marah? Patutnya bangga kerana dikurniakan tahi lalat yg lebih manis dari gula...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha. Tahi lalat ana ni mane manis JR. Saje la tuu wat ayat. Huhu. Staf baru la katakan. Hehe.

      Padam
  9. Salam singgah malam dik Ana...semua tu dugaan hadapi dengan kesabaran yer dik....tapi tahi lalat Ana memang manis tau...hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha..mane akak tahu taik lalat ana manis? Ahaks!

      Padam
  10. Pergh....lawak giler Ana........
    Sikit lagi akak nak golek2 gelak :)

    tapi rasanya orang tu jujur sgt tu...
    tak sabar nak luahkan betapa manisnya Ana ni..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wakakaka. Akak jangan gelak golek2. Jatuh nanti, takde sape nak angkat. Hehe. Tu laa, rasa nak cubit2 je. Jujur sangat. XD

      Padam
  11. haha teknik mengurat yg terbaik sebenarnya. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahahha.. Be profesional laa sikit. Kalau nak ngorat pun agak2 la, jangan la time ana keje. Isk!

      Padam
  12. wooooooo, pick up line .. ensem x ? hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hensem? Encik mimpi ana je paling ensem takat ni. Bhahahaha. ><

      Padam
  13. Balasan
    1. Hihi..sabo punye pasal ler ana reply "okey". Ekekekee

      Padam
  14. ana keje kat mana? macam adventure je

    BalasPadam
  15. Sila luku kpla dia ana.. Haha.. Jgn segan2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang nak luku pakai dulang pun. Tapi sebab customer kan. Sabar je la. Muehehehe

      Padam
  16. hahahhaa..
    tektik nak mengorat tu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aishh..tu laa. Cer ngorat cara moden sikit. Bagi cokelat hershey's ke kan. Hahaha.

      Padam
  17. Nak mgorat ana la tu hihi..Sbr ya ana dugaan d tmpt kja tu.lya baru smpt bw ana hhee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..sabar je la kan. Ana pun baru perasan komen2 kak Lya. ^_^ bizi ye.

      Padam
  18. ahaahah....mmg kelakar...ana manis sgt..so dia dh terpikat tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Erkk! -__- jangan lah terpikat..encik mimpi terpikat takpe. Ekekeke

      Padam
  19. hahaha:-)...nak mengorat tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Err..err.. Tak kot. Huhu. Ehh..baru nampak awak komen disini. Nanti ana bw blog awak eh. Thanks singgah. :*

      Padam
  20. eh, cerita tu bukan zizie yg tulis la.. haaa... mesti bc xteliti ni... hehehe

    tahi lalat tu manis sgt ana.. jgn marah itu customer.. kui3..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Laa..ingat zizie wat. Ahaha. Sori..baca pun laju2. Sambil bw, sambil bekerja. Gitu la gayanye. XD

      Padam
  21. http://bicarabihah.blogspot.com/ follow balik dan rajin-rajin singgah terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti ana follow balik. Insya-Allah. ^_^

      Padam
  22. Len x kalau nak lesing,, lesing je pakai air tue. Simbah air kat dia..hahha
    Blogwalking.jemput ke blog

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaaa..ganas ngat tu. >< Insya-Allah akan bw.

      Padam
  23. ayat mengorat yang tak boleh bla

    BalasPadam
  24. hehe..ayat pick up line tu.
    cakap kalo takde 20k jangan nak pick up line sgt la..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaaa..malas laa nak layan orang mengayat cenni. Ade 40k ke atas baru lulus nak pickup line. Ekekekee

      Padam
  25. buat je air, taruk gula banyak banyak.. hahahaha

    entry terkini : Kerinduan yang membuak-buak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahaaa... Risau customer kene strok je pastu. XD

      Padam
  26. awak pergi mana ni ana ? lama tak megupdate , rinduuu :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hoho..sorry kak. Bizi sikit. Nanti ana update. Soryy.. ^_^

      Padam
  27. Hahhaa. Luku jeee. Mesti comel je ana nii.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaa..customer kak. =P mane leh luku2 je kepala dia. Kang dia komplen kat bos ana, abis la ana.

      Padam
  28. haaa??? air ape tu ahahahha.. sabar na.. :)

    BalasPadam
  29. hahahahahaha...nak mengorat la tu...relax je ana...layan je...hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Layann kan je..? Hahahaha. Tak kuasa jemah kak noe. :P

      Padam
  30. Balasan
    1. Miahahaha..aip aip! Syyyttttt.. Yaya. XD

      Padam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.