Isnin, 20 Oktober 2014

Hari-hari yang sibuk

Assalamualaikum...

Sejak kebelakangan ni ana agak tak berapa sihat. Banyak yang berlaku sampai ana tak sempat nak bukak blog untuk update sesuatu. Ataupun blogwalking. Banyak nih nak kene qadha. Hehe.

Hari Khamis ary tu, bebudak uma ana alami sakit perut cirit birit. Biasalah kalau kejadian camtu TERber** atas lantailah segala macam.

Dengan luka darah habis menitik2 diruang tamu. Keje ana Khamis tu jadi macik cleaner je la. Bersihkan tu bersihkan ni.

Lepas je setel semua tu, ana pegi la mandi jap. Tak lama pun, 7 minit camtu je. Masalah baru datang lagi. Telinga budak uma ana masuk manik. Alahaii.. Mujur sempat bawak ke klinik. -__-'

Hari Jumaat pulak, ana tolong akak sorang ni memasak untuk 128 orang. Oke, yang ni memang penat.

Hari sabtu, ana ke Pusat Sains Negara. Bawak anak-anak yatim ke sana. Riadhah hari minggu anjuran Petronas. Hampir satu hari jugaklah. Sampai lembik badan ana dok kejar bebudak tu yang berkeliaran satu Pusat Sains Negara.

Hari Ahad, korang paham-paham je la bila dah 3 hari tak rehat-rehat. Memang tidur mati pagi tu sampai pukul 12. Pukul 12 baru mendobi, memasak, jadik macik cleaner. Malamnya pulak ada pertemuan dengan staf-staf. Alahaiii..tak larat.

Semua ni adalah sebab kenapa ana tak sempat usha blog korang. Serius. Memang tak sempat. Tak larat ana ni sampai nak pitam. Huhu. Hari ni dahh setart keje macam biasa. T_T

Insya-Allah ana akan bw slow-slow tau! ^_^ thank you so much pada yang setia datang blog ana.

37 ulasan:

  1. Allah .. kesian kak ana .. Moga Allah kuatkan kak ana sentiasa :') ishh sampai masuk manikk tu bahayaaa .adess . syukur semua tak ada apa2 kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminn.. Thanks Yaya. Alhamdulillah sib baik ah sempat bawak ke klinik. Ana risau sesangat time tu.

      Padam
  2. ish..ish kesiannya dia. takpe, take your time dear.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tengs kak sal. Eh..ade dapat email ana tak?

      Padam
  3. Wah sibukya ana..take care ya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe. Tu la kak. Ty so much tau. ^_^

      Padam
  4. Salam singgah petang dik Ana...alahai....kesiannya dik Ana tak ada rehat...apa2 pun semoga di permudahkan segalanya yer dik Ana..akak pun baru jer sembuh dari demam selesma hari tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wslm, terima kasih kak datang singgah. Aminn.. Kak Diana pun take care tau. ^^

      Padam
  5. sy pon sama. byk bende berlaku dlm bbrp bulan ni, sampai tk sempat nak update blog. skrang dah rindu nk blog walking.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alahaii..rindunye! Lama tak nampak akak Fasz. Hehe. Same laa rindu nak bw. Lalalala~

      Padam
  6. xape na..
    jnj kesihtan tu penting...
    jaga diri tuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orait kak. Ty so much ambik berat pasal ana. ^_^

      Padam
  7. cuaca sekarang mmg tak menentu..apa2 pon kita kena jaga kesihatan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan. Kejap panas, kejap sejuk. Alahai..tu agaknye ana tak berape sihat.

      Padam
  8. lor.. sian nye...x pe.. nnt ok la tu...
    jemput join segmen ni...http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/10/9-awesome-blogs-of-month.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya-Allah, nanti ana join ye kalau ade masa yang terluang.

      Padam
  9. Bila ada masa untuk bersantai nanti Ana gunakanlah sepenuhnya untuk berehat, tak blogwalking pun tak pa, semua kawan2 faham. Yg penting jaga kesihatan diri mesti diutamakan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you JR. Sekarang tengah rehat la ni. Terpaksa ambik masa berhari2 utk rilekskan badan balik. :)

      Padam
  10. dari satu entri ke satu entri lama kan nak update..huhu
    masing2 ade hal yg nk kena settle dulu.
    masa utk berblog kena tangguh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Its true! Cari idea lagi. Fuh fuhh..makan masa kot.

      Padam
  11. alahii, kesiannyaa. takpe ana. buat pelan2 okay sygg :)

    BalasPadam
  12. Demi keja tgungjwb kna buat sebaik mungkin kan..bila2 free baru la lyn blog hhehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..tu la. Ni ana skrg tukar keje, tak tau masa ape yang buat ana tak berapa bizi.

      Padam
  13. padatnya aktiviti ana setiap hari..

    BalasPadam
  14. Allah.. siann Ana.. takpe dik, jaga kesihatan ya.. Sis ni pun tak berapa sihat hari ni, ni rasa okey sket....

    BalasPadam
  15. Xpe akak faham..akak pun sibuk smp xde mse nak jenhuk blog...bila free aje akak ada masa nk jenguk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kann! Sekarang ana dah takleh selalu ngan blog macam dulu. Bizi memanjang.

      Padam
  16. Kuat ana.. Tp bla dpt rehat, kita akn pengsan trus.. Bila dpt tdo ckup bru rasa lega kn..

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.