Jumaat, 24 Oktober 2014

Detik hijrah 2014

Assalamualaikum...

30 ZULHIJJAH 1435H | 24 OKTOBER 2014, ana dah pun berpindah. Mengikut kiraan kalender Islam. Lepas maghrib dah di kira 1 MUHARRAM. Disebabkan ana pindah tu lepas maghrib so ana ni dikira penghijrahan la jugakkan,. Tak duduk Rawang dah. Seriously sedih. Dah 10 tahun kot ana kat situ. Isk! Dah tiba masanya untuk ana berubah selera. Ecehhh.

Dalam sejarah Rasulullah pun, 1 Muharram adalah tarikh penghijrahan baginda dari Kota Mekah ke Kota Madinah. Jadi ana pun, dalam sejarah hari ini, ana jugak akan berpindah dari Rawang ke Damansara.

Elehhh..ape sangatlahh. Damansara je pun. Hahaha. Sekurang-kurangnya berhijrah la jugak. Timba pengalaman baru. Miahahaha. XD

Rinduu kat anak-anak yatim jagaan ana. Perghh..perghh..leleh2 tau air mata ni semalaman. Sedih campur sebak campur marah. Huhu. Marah? O_o'

Ada sebab tersendiri jugak kenapa ana pindah. Ana sebenarnya marahkan seseorang. Tapi sebab dia lelaki, takkan ana nak pegi serang dia pulak kan? Tak baik..tak baik..

Sebagai perempuan yang lemah berjiwa kental sejati, of course laa kene sabar je. Tetiba rasa better ana pindah je! Tu yang ana pindah tu. Sedih je rasa.

Hati, oh hati..please laa, jadi sado sikit.

Gagah tau malam semalam ana tidur lewat, semata-mata pack barang yang berlambak. Kih3. Semua harta kesayangan. Takleh tinggal. Hiks! ><

Tak tau la camne life ana kat tempat kerja baru nanti. Adakah akan selesa? Serius weh, taip ni sambil leleh2 air mata. Rindu Tasik Puteri. Terlalu banyak kenangan di situ. T_T

Tasik Puteri Dalam Kenangan!!

24 ulasan:

  1. ha, tak duduk rawang dah?nasib baik tak pos lagi souvenir..huhu.alamat baru please..

    BalasPadam
  2. Moga Allah permudahkan segala urusan di tempat kerja baru :)

    BalasPadam
  3. Semoga segalanya dipermudahkan untuk Ana ....Salam Maal Hijrah Ana

    BalasPadam
  4. Salam Maal Hijrah, semoga semua kita akan sentiasa berubah setiap masa dari yang baik kepada yang lebih terbaik...

    BalasPadam
  5. Salam Maal Hijrah dik Ana...semoga kita berubah ke arah yang lebih baik...

    BalasPadam
  6. Salam Maal Hijrah Ana..Semoga penghijrahan ana akan diberkati Allah k..

    BalasPadam
  7. Salam Mall Hijrah Ana.. mungkin ada hikmah kenapa ana kena pindah tempat baru.. in shaa Allah mungkin ada sesuatu menunggu ana di sana.. gud luck ana.. ^_^

    BalasPadam
  8. Alaaa rawang dgn dmnra bkn jaoh ana.... dmnsara dok mane lak tuu.. hehehehe

    BalasPadam
  9. alololo takmau leleh leleh haha

    BalasPadam
  10. Singgah:) Hit me Back? http://natasya-pink.blogspot.com

    BalasPadam
  11. tempat jatuh lagikan dikenang inikan pula tempat bermain. kan ana :)

    BalasPadam
  12. asalam hijrah amalam dan sunah nabi..kita

    BalasPadam
  13. Ana kerja kat mana tu?
    Macam gadoh besau aja..sampai terus angkat barang n pindah...hmm..

    BalasPadam
  14. Salam maal hijrah... salam knl... :)

    BalasPadam
  15. Moga Allah permudahkan urusan Ana di tempat baru ye..

    BalasPadam
  16. salam maal hijrah..semoga dapat sesuaikan diri di tempat baru

    BalasPadam
  17. Salam Rabu Ana ... Jom sama2 kita hijrah diri kita ke arah yang lebih baik..

    BalasPadam
  18. Salam ana... maaf lama tak melawat ana..... Salam maal hijrah awalau dah lewat :)

    BalasPadam
  19. Lya hrp tmpt kja baru ana lebih selesa

    BalasPadam
  20. selamat menempuh alam pekerjaan yg baru ye Ana..jgn sedih2 ye maybe Ana akan jumpa lelaki yg lebih baik lepas ni aminnn

    BalasPadam
  21. Fuhh fuhh fuhh, semoga semuanya okayy! RInduuu anaaa

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.