Jumaat, 10 Oktober 2014

Semoga cepat sembuh ye sayang

Assalamualaikum...

Ty so muchhh kat korang yang rajin sesangat komen & bagi saranan soh bawak anak buah ana gi jumpa pakarlah, klinik lainlah. Dan akhirnya abang ana nekad bawak anaknye gi spital kolumpo atau dalam bahasa wikipedia, Hospital Kuala Lumpur.

Keputusan doktor? Anak buah ana kene tahan wad. Sebab? Paru-paru dia penuh kahak dan kurang berat badan. Kata doktor sepatutnye budak umur setahun beratnye 15kg. Tapi anak buah ana beratnye 7.5kg. Jauh benorr bezanye kan.

Mase sampai tuh ade la gak kitorang tawaf 2 kali HKL tuh. Sesat punye pasal. Ekekeke. Agak tak tersusun kedudukan spital kolumpo ni haaa. Almaklumlah, spital lama.

Kekononnye nak bawak ah biskut satu tin untuk anak buah ana. Terlupa lalu tertinggal. Teringat pun masa tu dah kat atas highway. Ape pon tak boleh maaa..so gagah gak la gi membeli kat kedai bawah roti ngan biskut dan jajan untuk anak buah & kakak ipar ana.

Abang ana cakap dia nak bawak balik jap kakak ipar. Nak amek barang katanye. Pasal malam semalam mase kene tahan wad, memasing sehelai sepinggang. Kakak ipar cakap tak sangka pulak anaknya akan kene tahan wad. Sementare diorang gi amek barang, ana ngan kak Syirin la yang jage anak buah ana kat wad.

Siyesli panas gile HKL ni. Pakai kipas siling semata-mata. Nampak sangat bertapa nostalgianya Hospital Kuala Lumpur nih. Huhu. Beza sangat dengan Hospital Sg Buloh. Ber-aircond gitu.

Anak buah ana lak meragam je, tak mau baring. Asal nampak katil je dia ngamuk2. Haha. Tanak stay spital la tuuu. Macik dia yang baik aty ni pun angkat la Raisya ni ke hulu ke hilir tanpa arah tuju. Layannn.

Raisyaaa~tak baik tau buli makwe..siannn makwe! Isk!

Sambil dodoi-dodoi anak buah tu, ana usha sekeliling. Sana baby uwek, sini si kakak ketuk kepala adik. Haha..memacam ragam hado. Paling tak tahan, si anak nak ngan ayah je. Takmo dengan mak dia. Hamboihhh...memilih! Hahaha.

Sebelum balik abang ana ade bagi nasik bungkus. Buat makan malam katanye. Muehehehe. Tengsss abang belanje adikmu nasik goreng paprik & teh o ais limau!

Moga cepat sembuh sayang!

28 ulasan:

  1. kesiannya dia, sampai kena tahan kat wad..semoga cepat sembuh yer baby..

    BalasPadam
  2. alaaa kesiannye
    smoga cepat sembuh ye

    BalasPadam
  3. ala comelnye.. semoga cpt sembuh yer..

    BalasPadam
  4. Kesiannya..ank akak dh nk masuk setahun tp berap x capai 15 kg pun.baru 11 kg...tp sehat.maybe sbb tu doktor x pernah kata apa2

    BalasPadam
  5. Kesiannya dia....semoga dia cepat sembuh dan tersenyum semula...

    BalasPadam
  6. kesiannya si kecik tu.. semoga cepat sembuh ye ^^, kurang sangat berat badan tu.. saya dulu duk hospital pun rasa bosan lama-lama, inikan lagi yang baru kecil.

    hospital legend tu... nak bina balik macam menyusahkan and complicated la pula kan..

    BalasPadam
  7. InsyaAllah.. sembuhlah anak buah ana nanti..

    BalasPadam
  8. Kesian anak buah dik Ana...semoga cepat sembuh ya sayang...

    BalasPadam
  9. Alala cian nya budak qiut ni..sakit tau kene cucuk masok air tu..emm smoga cpt smbuh ye syg..

    BalasPadam
  10. semoga cepat sembuh ya ....bagi makan vitamin semua..

    BalasPadam
  11. Alahai...kesiannya dia. Cepat sembuh ye :)

    BalasPadam
  12. Alaaa...kesiannya dia!! Nmpk benar x sihat...moga cepat sembuh yer..

    BalasPadam
  13. cepat sembuh yer sayang.. auntie dila doakan dari jauh ^_^

    BalasPadam
  14. Ciannya moga cpt sembuh ya syg

    BalasPadam
  15. ala...cian si kenit nih..cepat sembuh ye syg...auntie doakan kan ye

    BalasPadam
  16. ala kesiannya.. semoga cepat sembuh ye

    BalasPadam
  17. laa..kesiannye. ape pun semoga cepat sembuh ye

    BalasPadam
  18. ala kesian...akak bab anak sakit ni la yang lemah risau bagai...
    heee...kesian sangat tengok dia tak selesa..
    kita sakit demam pun tau camna kan..hehe

    BalasPadam
  19. Salam hujung minggu Ana..moga cepat sembuh ya..

    BalasPadam
  20. omey nye..semoga cepat sembuhnye... jom follow blog asma.. setelah dua tahun asma menyepi now i'm back.. http://asmasaerah.blogspot.com/2014/10/im-back.html

    BalasPadam
  21. Ala keciannya ..moga cepat sembuh ya syg ...

    BalasPadam
  22. kalau baby...mmg x leh ambik mudah ... moga anak buah ana cepat sembuh...sian dia...lepas ni leh tambah berat lg...

    BalasPadam
  23. alahai..kenapa tu,,...semoga cepat sembuh sayang....

    BalasPadam
  24. budak2 kan. mesti rasa tak selesa tinggal kat situ. scha pulak yg sedih. wuwuu

    kasi muah ciked kat dia boleh?

    BalasPadam
  25. Olo siannya..... semoga cepat sembuh...... Kesian bila tengok budak2 kecik sakit, sis yang sakit pun kdg2 x tahan, apa lagi budak kecik...

    BalasPadam
  26. Alahai siannya..semoga cpt smbuh

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.