Ahad, 7 September 2014

Tak sengaja

Assalamualaikum...

Serba salah sangat ni...

Ana dah terjatuhkan kura-kura kakak ana. T_T siyesly ana rasa bersalah. Akak..sorry! Bukan sengaja.

Masa ana tengah sapu luar tu, ana terlupa kura-kura ngah berjemur atas ampaian besi. So ana alihkan ampaian tu sebab nak menyapu. Tetiba masa ana nak tolak balik tempat asal, bekas kura-kura jatuh!

Bekas pecah! Kura-kura nampak cam tak jadik pape un time tuh. Ana terus angkat then cakap ngan kakak ana. Time tu lak, kakak ana tengah bancuh air koktail untuk bebudak uma. Mase ana cakap tu muka kakak ana rileks je, cool gitew.

Tak marah ke?

Tak pun! Pastu tetiba kakak ana panggil, cakap kura-kura kuar darah dari mulut. Sorry akak..!! T_T

Lala je yang paling lama duduk ngan kami. Kiti dah mati sebab kurang vitamin C, Bobo pun baru je mati sebab tercekik. Tinggal Lala dan Momo Albino jer sekarang ni. Isk! Baru niat nak carik kawan utk LalaFifi. :'(

Siyesly, jaga baby kura-kura paling susah dari jaga baby kucing.

Now; Lala asyik bukak tutup mulut macam ikan tercungap-cungap. Mungkin alami luka dalaman. Hope Lala tak mati. Lala kesayangan kakak ana! Hope Lala takde pape.

25 ulasan:

  1. kesiannya Lala..aiseh, nak bawak gi klinik haiwan, doktor tau ke nak ubat kura-kura?

    BalasPadam
  2. lahh.. igtkan kura2 ape... siannye.. xpe lah xsngja kn.. hope semuanye ok

    BalasPadam
  3. ermm kesiannya.. harap mereka oklah ye

    BalasPadam
  4. Alaaaa ana tak sengaja kan ? harap2 lala okey :)

    BalasPadam
  5. betul tu, jaga kura2 lebih susah berbanding nak jaga haiwan lain. harap lala baik2 je..

    BalasPadam
  6. Cuba bawa ke Pejabat Haiwan, mungkin mereka boleh bantu....

    BalasPadam
  7. alaaaa..siannya LALA !!
    Lala , cepat sembuh , kuatkan semangat..
    Hantar la ke klinik haiwan ;'(

    BalasPadam
  8. Alahai..
    Malang tidak berbau
    Apa kata bawa p Klinik Haiwan

    BalasPadam
  9. Kesiannya...hantar veterinar lah Ana..harap jangka hayat dia masih panjang..

    BalasPadam
  10. sedap2 pulak nama2 kura-kura tu..mmg sukar nk cari org minat pelihara kura2 ni..ckp pada akak Ana x sengaja..sorry ye 'akak' janji lebih hati2 lepas nih :-)

    BalasPadam
  11. Ala kesiannya Ana...dulu akak pun beli gak kura-kura kecik tu...
    Satu mati sebab mata bengkak..
    Satu lagi dah bagi dekat jiran sebab dia dah besar sgt ...and tak muat duduk dalam bekas dia lagi...

    BalasPadam
  12. Keciannya dik...harap lala tak ada apa2..

    BalasPadam
  13. Huhuhu keciannya..harap lala tak mati huhuhu

    BalasPadam
  14. Sedih bila tgk haiwan kesayangan mati..

    BalasPadam
  15. senang tak bela kura-kura?nih mest kura kura kecikkan?shout kat shoutmix kita..kita nak tauuuuu

    BalasPadam
  16. kesiannya lala. takpe. anna bukanya sengaja kan?

    BalasPadam
  17. anak kura2 susah nak jaga.. tapi, kura2 zizie ok je.. siap lempar2 lagi.. hidup sampai sekarang... yang zizie kasi kat bf, dah mati dah.. musykil lak..

    BalasPadam
  18. Ya Allah...kesiannya dia..harap2 cepat sembuh..

    BalasPadam
  19. cian lala..takpela bukan ana sengaja kan

    BalasPadam
  20. Alahai...kesiannya si Lala...mesti kiut je kan kura-kura kecil tu...

    BalasPadam
  21. Alahainya siannya.... kura2 mmg susah nak jg.. lagi2 yg kecik.. kakak deno bela dah 3 ekor semua mati.. sensitif sgt...

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.