Isnin, 22 September 2014

Pakai MAPS pun masih sesat

Assalamualaikum...

Kelmarin ana ikut kakak ana ngan kak Farah (kawan kakak ana)yang katanya diorang ade meeting usrah camtu la.

Sebelum ke KLCC kitorang gi weeding kawan kepada kak Farah kat Petaling Jaya. Ana sendiri pun tak kenal sape yang kawin tu, just makan free jek! Nak citernye perjalanan kitorg ni kelakar. Haha. Layannn.

Perjalanan ke PJ okey je, wpun adelah terlajak sikit. Pasal weeding tu kat Dewan Serbaguna PJ. Tapi dewan dia tak serupa dewan. Macam kilang pun hade. Oke stop about this.

Then kitorang yang dari PJ nak ke KLCC, tersesat-sesat wpun pakai MAPS. Oke, lawak! Haha. Dek kerana sesat yang parah kitorang dah terlambat, meeting usrah pun dah habis. So kitorang ke KLCC sebab jenjalan.

Kebetulan kat KLCC ade buat 'Petrosains Science Festival Kuala Lumpur'. Ade la main muzik entah hape mende kat stage pintu utama KLCC.

Hujan lebat kot kat KL kelmarin. Sudahnye rayau dalam KLCC. Padat gila dalam KLCC, selalu taklah padat sangat.

Then masa nak balik tu tetibe tiket parking takleh baca. Katanye kene pegi kat opis managment ape bagai. Pulak dah! Pheuww..malas bergondeh-gondeh kaki ni tau. -_-

Gi kaunter pertanyaan, orang tu cakap lalu dekat Bobbi Brown pastu akan jumpa la tempat nak ke opis tu. Masa kami nak blah tu tetiba dengar sorang apek ni tanye kat kaunter pertanyaan.

“Nak cari topup kat mane haa..?”

Aikk?? Kau gi KLCC semata-mata carik topup ke bro? Hahaha. Oke paham, 7Eleven takde kat klcc. Pastu kitorg gi laa carik mane BOBBI BROWN kat kawasan kedai-kedai makan. Tak jumpe pun!

Sekali nampak uncle misai tebal berbaju kot rayau-rayau KLCC. Then kitorang pun tanye, uncle misai tebal terus tunjuk lift untuk turun ke opis managment. Lorhh..kene turun pakai lift rupenye.. -__-'

Da setel tu. Masa kat dalam lift ana dok dengar la ade macik-macik dok sembang dalam lift.

“Nak cari kelapa kat tingkat berape?”

Kelapa pulak! Haha. Macam-macam rupenye ragam orang kat KLCC nih. Okeh, gelak tak tahan. XD lalu satu depan kedai mekap, nama kedai tu Bobbi Brown. FINE! Kedai mekap rupenye. Haha. Ingatkan nama Bobbi Brown ni kedai makan. Ciss!

Masa otw nak balik, nak masuk simpang tol Rawang. Jalankan licin sebab baru lepas hujan. Tetiba keta hitam depan kami ni brek mengejut.

Tetiba dengar bunyik "Honnnnn!!!" Lori! Kak Farah yang tengah drive tu ape lagi, menggelabah la dia. Dia pun tekan ah brek, tapi brek tak makan tetibe! Kete terus berjalan, padahal atas bukit tu. Pelik!

Lori yang honnn tu laju je meluncur sebelah kanan kitorg. Fuhh..syukur kitorang tak ke kanan. Kata kak Farah, orang lori tu pun rasenye tak sempat brek. Sebenarnye dalam kelam kabut tu kak Farah nak ke kanan, tapi dia kata dia panik sangat dia lupa nak ke jalan kanan.

Rupanye time rase panik tu ade hikmahnye. Kalau kami ke kanan agaknye mungkin kami dah kene rempuh ngan lori tu. Ni semua sebab kete hitam depan kitorang brek mengejut. Dahlah tak bagi signal kecemasan!

NASIHAT KHAS BUAT PEMANDU MALAYSIA YANG SANGATTT BERTAMADUN! Kot ye pun kalau nak berhenti SEKEJAP, bagilah signal kecemasan. Bila jadi macam tadi, silap-silap nyawa orang lain boleh melayang kerana anda! Fikir-fikirkan dan renung-renungkan!

p/s : Sorry, entri ni agak panjang berjela2 macam nenek kebayan. Takleh skip langsung. ^_^

42 ulasan:

  1. Part nak cari kelapa tu lawak lah pulak..macam-macam ya..he..he

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha..tu la pasal. Kelakar pulak ana dengar. Carik kelapa kat klcc? Hehe.. XD

      Padam
  2. haha brapa parking klcc? kih3 :P alhamdulillah korang xde pape..stay rawang ktmna ni? haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hari tu dalam 40 minit camtu je kat dalam klcc dah RM4. Mahal kot. Kalau parking berejam2 mungkin boleh jadik dalam RM37. Stay Tasik Puteri. Tau kan? Kalau dari tol rawang amek kiri and then straight jek. Nanti jumpe laa Tasik Puteri. Hehe.

      Padam
    2. haha. dh pernah kena, sbb tu tanya haha. la yeke. bandar tasik putri tu ke? baru je pas habis praktikal kt situ. haha. stay ktmna tasik putri tu?

      Padam
    3. Kat blok 14, birch! Serius laa baru abis praktikal? Hahaha.

      Padam
    4. blok 14 birch bukn kt area golf club tu ke? a ah. baru je pas. dekat2 area green valley. huhu

      Padam
    5. Takla. Kami depan taman permainan yang besar tu. Ohh.. Green valley, tasik puteri 2 tu. ^_^

      Padam
    6. taman permainan? tapak bazar rmadhan tu ke? hehe xknal sgt area tu. tapi 6 buln jgkla stay situ hha

      Padam
  3. alhamdulilah tak jadi apa2kat kak ana n kawan2 ... :') kak ana jom join dan support segmen first yaya http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/09/first-segmen-jom-tambah-kawan-by-lieya.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti ana join tau Yaya. Insya-Allah. Skrg masa masih belum mengizinkan.

      Padam
  4. wahhh pengalaman satu hari yang kelakar... apa pun semua selamat ^_^ alhamdulilah

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah, semuanya selamat....

    "Biar lambat 20 minit, jangan cepat 20 tahun.." :)

    BalasPadam
  6. Nsb baik slmt kan syukur..yg mcik tu kelakar ada plak cari kelapa d klcc hihihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha..tu la pasal. Tergelak2 ana dengar macik2 tu sembang. Diorg hengat klcc ni pasar agaknye. XD

      Padam
  7. Ya Allah,Subhanaalah!cantiknya pakai niqab..ana ke pakai niqab?
    hahahahahaha....part yg cari kelapa tuh lawak?yg bobbi brown pon satu.......dlm kepala duk pikir kedai makan jugak...such as burger ke apa....sebab boobi brown tuh nama dia nak dekat sama dgn marry brown..lol :3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dey..ana mane pakai niqab. Tu kakak ana ngan kawan dia. Jangan salah org. Haha. Ana pun hengat macam marry brown. Hampeh betul. ><

      Padam
  8. Wow, hari yang sangat adventure gitu. Syukur semuanya selamat. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu...adventure la sgt! ><
      Syukur kami semua selamat. :)

      Padam
  9. alhamdulillah semua selamat, saspen pulak akak dgr

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la kak.. Syukur kami semua tak pape. ^^

      Padam
  10. Bahaya tol jalan masa hujan ni.kena sentiasa berhati2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang pun..jalan licin. Kadang2 kita berhati2, tapi org lain yg tak berhati2.

      Padam
  11. Alhamdulillah..syukur tak jadi apa-apa ye ana...part kelapa tu kelakar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ^_^ alhamdulillah. Hehe. Ana pun tergelak2 dengar macik2 tu sembang. Lawak.

      Padam
  12. Balasan
    1. Comel lagi akak ana sorg ni, kak An. Hehe

      Padam
  13. alhamdullilah lah xjadi pape kan?.. mmg bahaye btl,bile pemandu tak bape nak berhemat and pentingkan diri sndiri mmg mcm tu... tapi lawak lah bile tanya kelapa kat manehehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aishh..tu laa.. Pikir tu jalan sendiri wat suke aty..bahaya kene kat org lain.

      Padam
  14. Assalamualaikum dan singgah ptg dik Ana..Allahamdulillah adik tak apa2....lucu pula kan makcik tu cari kelapa kat bangunan KLCC....hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha...tu yang buat ana ketawa tu. XD hade ke carik kelapa kat klcc.

      Padam
  15. samalah kak, saya pun ingat bobbi brown tu nama kedai makan, tk pun kedai aiskirm ke. haha cm lawak je org cari kelapa kt KLCC. ntah ade ke idok.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Name macam kedai makan kan? Padahal kedai mekap. Hampeh je.

      Padam
  16. Kekekek...lawak la...akak tak berapa gemar pergi KLCC..taktahu nak carik apa kat situ...semua barang mahal2... akak prefer pergi mid valley...sebab boleh cuci mata kat luar and at the same time nak beli barang aleh2 masuk Aeon kat dalam tu gak...huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biase org gi klcc lepak2 je kak Nad. Barang situ? Hanye mampu cuci mata je la. Haha

      Padam
  17. Cantiknya kakak Ana berniqab ... sekarang ni niqab dah macam2 warna ..nampak comel dan trendy kan ??Lawak jugak citer perjalanan Ana nie hehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg cantik macam2 waner kak Lya. Tapi kalau ikutkan terlalu melebih2. Kakak ana mmg suke mende waner2. Tu dia takla kisah sgt kalau di anggap tabbaruj. :D

      Padam
  18. Adoiii la.... sian.... tapi kelakar pun ada,.. hihik...

    P/s: cantik tiga2 dalam gambar :)

    BalasPadam
  19. Alhamdulillah..selamat semuanya..huhuhu

    BalasPadam
  20. Mcm mcm kisah dlm 1 hri tu ye ana.. Syukur slmat..
    Tp tang orng nk cri klpa tu klakar.. Agk2 jmpa x eh.. Hehe

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.