Jumaat, 26 September 2014

Mabuk jalan darat?

Assalamualaikum...

Rindu nak blogwalking. Tapi tu laaaa.. Kuota da abis. Jahat bebenau uMobile sekarang. Baru niat tanak curang ngan nombor sekarang. Maxis dah lama kene cerai talak 3. uMobile ni masih dalam kaunseling lagi. Degil jugak, memang kene cerai talak 2.

Eh? Ape aku merapu ni? Haha. ><

Okeylah. Sebenarnye sejak 2 3 hari ni ana memang bizi sesangat. Sampaikan mase nak blogwalking pun macam takde je. Ampunkan ambee! T_T

Ditambah pulak dengan tak berapa sihat. Semua sebab tetiba ana jadi penghidap mabuk jalan. Jalan darat je pun. Bukan laut. Tu pun mabuk teruk. Tekak loya abis.

Orang mesej ke call ke semua ana tak jawab. Sebab? Pening.

Persoalan sekarang, ade ke orang mabuk jalan? -_-' Musykil je rasa. Hahahaha. XD

47 ulasan:

  1. Assalamualaikum dik Ana...akak pun dulu pena mabuk jalan...hehe...apa2 pun semoga adik Ana cepat sembuh ya....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam, yeke? Hihi. Insya-Allah. Amin.

      Sori, lambat balas komen. ^_^

      Padam
  2. first time jugak ni dengar...
    sllu orang mabuk darat bile da lame sgt dok laut ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha..tulah. Pelik gak ni. XD tetibee je mabuk kepayang naek kete. Kih3

      Padam
  3. hahaha . akak kenapa cerai kan maxis . yaya pakai maxis elok je xcurang . hahaha . ada laa akk mabuk jalan . hahaha .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maxis ni kat area ana macam masuk hutan. Tu pasal laa curang ngan maxis ekekeke. Ade eh mabuk jalan? Haha. Baru tahu.

      Sori, lambat giler balas komen. ^_^

      Padam
  4. ana!!! ana!!! i dah lama ceraikan semua dan jadi pengguna setia dg.. tapi digi pun jahat kat ai.. huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Coverenge yang sedia ade sekarang semua nga menganjeng kite ah zizie. Best tak pakai digi?

      Sory lambat balas komen! ^_^

      Padam
  5. Balasan
    1. Eh eh yeke? Haha. XD

      Sori lambat balas komen akak. ^_^

      Padam
  6. mabuk jalan jauh ke?? hehe.. wawa pun busy dah sekarang ni.. sob sob...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak ah, jalan dekat je. Dari rawang nak ke kL. Pergh! Takleh bla. Haha. Tetibe je mabuk naik kete. XD tu laa...tgk wawa tak hapdet blog. Bizi rupenye.

      Sori lambat balas komen. ^_^

      Padam
  7. laaa ye ke..patut lah akak heran...salu ada je dak comel ni menyinggah ke blog akak..huhuh...
    Cepat sihat ye Ana!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha...tu yang wat entri pemberitahuan tu. Hehe. Ana tau akak rindu komen ana kan? Kan? Mekasih akak. Hari ni ana baru sihat.

      Sori tau lambat balas komen. ^_^

      Padam
  8. Balasan
    1. Mabuk cinta? Haha. Ana tak percaya cinta. Dont worry. XD

      Padam
  9. me, naik kete memang mabuk. sangat tak menyeronokkan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeke? Same la kite! Huhu..ade geng rupenye. *terharu*

      Padam
  10. Mabuk darat? Nasib baiklah saya travelling dari Kedah ke Johor sejauh 630 km baru-baru ini tak mabuk pulak....alhamdulillah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pergh..perghh..630km tu. Tu lagi laa buat ana pengsan sehari. XD tung ahhh tak mabuk.

      Sori lambat balas komen. ^_^

      Padam
  11. berehatlah ye..dh sini nanti datang lah siarah sis JM tu :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu laa..hari ni baru nak bw balik. ^^

      Padam
  12. Salam Sabtu Ana....UMobile suruh ana "bercuti" tu..he..he

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bercuti? Keh3. Ke umobile yang pi bercuti? XD

      Sori lambat balas komen. ^_^

      Padam
  13. wahh maduk darat ... semoga di permudahkan urusan oleh ALLAH

    BalasPadam
  14. mabuk darat?ada je..tambah tambah lagi org yg tak boleh travel jauh - jauh...hehehehe...
    nevermind!situasi kita sama je-ta boleh blogwalking..
    sebab sibuk dgn life student.... T_T
    ingat lagi ke tak kat aiman ni kak?heheheheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aik? Pe pulak tak ingat. Ingat la sangat. Aimannnn plishh jangan panggil ana kakak. Sekeh kang! Haha. Ana ni sebaya Aiman je laa.

      Sori lambat balas komen. ^_^

      Padam
  15. saya klu driver suka ping kat corner tanpa tekan break , saya mmg pening n nak muntah ... sis pun dah habis kuota ni . x semua blog blh masuk ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu laa..blog yg ringan2 je kan leh singgah. Same je situasi kita kan sis. :D

      Padam
  16. Mcm akk kecik2 dulu...mabuk jalan kalau naik keta..haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha...same eh? Ade rupenye mabuk jalan darat. XD

      Padam
  17. Ehh ada juga tpi bukan lya la hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sape? Sape? Encik asben eh? Hihi.. Gurau je.

      Sorii lambat balas komen. ^_^

      Padam
  18. hehehehe...ada je org mabuk jalan darat...terutama klu jalan bengkang bengkok...moga cepat hilang mabuk tu...ada goyang2 tak jalan? hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang bengkang bengkok punn. Hahaha. Goyang2 jalan? Haha. Acane tu kak noe? XD

      Padam
    2. goyang2 jalan tu..tanda dah mabuk la tu...hehehehe

      Padam
  19. Ada je ana..kalau teruk sangat boleh mintak ubat dari doctor. So takdelah muntah-muntah sepanjang jalan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ooo..ade ubatnye sekali eh? Haha. Baru tahu. Thanks kak Sal. Nampaknye pasni kene mintak ubat lah. Ana baru je kene mabuk jalan. Mujur tak selalu keluar rumah. :D

      Padam
  20. Akak dulu masa kekecik mabuk kereta/bas dan segala macam...huhuhu, plastik mesti standby dalam beg...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaa..yeke? Ana tak pernah mabuk pun sebelum ni. Tetibe je kak.

      Padam
  21. Adaaaa. Scha contohnyaaaa

    Mmg takleh lama2 dlm kereta. Pening gilaaa

    BalasPadam
  22. Mabuk darat means bila dr kete cmtu eh? Akk klau orng drive mmng mabuk. Tp klau tgh mabuk sesikit, akk mtk akk nk drive terus ok..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. A'ah..mabuk darat sebab kete tu banyak sangat goyang2 pastu selekoh sane sini. Huhu. Ana tak tahan. Dulu oke je, sejak sekarang jadik camtu. Tetiba lak tuh.

      Padam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.