Ahad, 21 September 2014

Liebster Awards - part 2

Assalamualaikum...

Terima kasih sesangat kat hakak blogger sorang ni, Kak Nad. Sebab tag ana dalam Liebster Awards. Ampunkan ambe sebab baru hari ni dapat hapdet Liebster Awards. ^_^


1. Apakah tujuan anda dalam kehidupan ini?

Menjadikan dunia sebagai jambatan menuju akhirat. Beramal selagi mampu.

2. Apakah yang anda ingin capai dalam masa 10 tahun dari sekarang?

Miliki keluarga sendiri, suami dan anak. Menjadi isteri yang boleh buat 10 kerja dalam satu masa. Haaa.. Terer tak? Haha.

3. Sanggupkah anda tinggalkan kerjaya sekarang demi mengejar impian anda?

Takde alasan untuk ana meninggalkan kerjaya sekarang demi mengejar impian. ^_^

4. Kalau diberi pilihan samada keluarga atau karier, apakah pilihan anda?

Keluarga. Ana tak boleh hidup tanpa keluarga. Sebab mereka bagaikan tulang belakang ana.

5. Pernahkah anda menyesal dalam membuat sesuatu keputusan?

Pernah. Dan keputusan tu tak boleh berubah sekalipun ana menyesal dengan air mata darah. Hm......

6. Anda pilih kekayaan atau kebahagiaan? Atau kedua-duanya?

Kebahagiaan! Kebahagiaan mampu membeli kekayaan. Tapi kekayaan tak mampu beli kebahagiaan biarpun harta segunung emas.

7. Apakah pendapat anda tentang kepentingan penjagaan kesihatan sejak dari muda?

Sangat2 penting. Ana tanak nanti ana dah tua kerepot menyusahkan orang lain. Ana nak sihat macam mak ana, wpun dah 53tahun tapi still boleh buat keje sana sini.

8. Pentingkah suplemen pada pandangan anda?

Penting sebenarnye! Tapi setakat ni ana belum pernah amalkan apa-apa suplemen lagi. Hehe.

9. 3 hajat yang anda ingin kecapi sebelum menutup mata selamanya.

I) Ana nak minta maaf kat semua orang yang ana kenal mahupun tidak.
II) Ana nak bayar semua hutang jika ana ade hutang kat sesiapa tanpa ana sedari.
III) Ana nak tutup semua akaun laman sosial; facebook, twitter, email dan blog. Termasuk offkan semua nombor telefon yang aktif.

10. Apakah yang anda suka tentang blog Nad? Any tips to improve? :p

Blog kak Nad santai. Banyak tips yang sangat2 berguna. Terutama untuk wanita yang bakal bergelar ibu mahupun sudah bergelar ibu. Ana tumpang sekaki sebab satu hari nanti ana jugak bakal bergelar ibu. ^_^

Eh korang. Jom terjah belog kak Nad ni. Banyak tips-tips kesihatan yang boleh korang dapat. Singgah sini tau, Nadirah Mohamad



Dan yang ni ana dapat tag dari CikLa. Maafkan ana tau cikLa, lambat respon Liebster Awards. Btw thank you so much sebab tag ana.

1. Sejak bila anda berblogging?

Sejak tahun lepas, bulan 10. Sebenarnye dah lama, tapi asyik taip padam, taip padam. Jadi laa budak baru dalam dunia blog. Haha..

2. Siapa blogger favorite anda? Bagi 3 orang.

3 org je? Alaa..tak cukup! Ana suka kat semua blog yang ana selalu komen. Perasan? Yes, blog korang la tu. Hehe.

3. Apa tabiat pelik yang anda rasa anda tak boleh nak buang?

Sebelum keluar jauh wajib gi tandas dulu. Haha.

4. Tempat paling jauh anda pernah travel?

Setakat ni ana tak pernah travel lagi ke mana2. Selalu plan tapi tak pernah menjadi. Banyak sangat hal mendatang. Hurm..

5. Apa filem pertama anda tengok kat panggung wayang?

Papa I love you.

6. Apa tujuan anda berblogging?

Ana ni pelupa orangnye. Selalu lupa kejadian lepas. So dgn blog ana boleh simpan semuaaa catitan harian ana. Kira cam diari online la. Nanti bila baca balik post2 lama, boleh kenang2 balik kejadian tu. Haa..centu ah alkisahnye. Sekali sekala selitkan manfaat untuk pembaca belog ana. :)

7. Siapa yang paling rapat dengan anda selain dari keluarga?

Ana takde rapat dgn sesape pun. Semua biasa2 je. Sebab ana jenis tak mudah percaya orang.

8. Cerita sikit apa yang menarik pada diri anda?

Menarik? Hm..nothing special about me.

9. Apa makanan dan minuman favorite anda?

Udang & ikan keli dan jugak makanan yang bersambal2. Itu my febret! Air? Coconut shake & teh o ais limau. Mabeles!

10. Komen ikhlas pasal blog cikla... 

Blog cikLa simple, bahasa pun sempoi2. First ana singgah terus rasa nak follow semua story pasal cikLa sebab best. Pengakuan jujur kot. Hehe.

11. Siapa penyanyi dan pelakon favorite dan sebab apa suka bebenor dengan deme?

Pelakon KIM SOO HYUN! I like oppa Kim Soo Hyun sebab dia bebas kontroversi lelaki gay di korea. Dan paling suka sebab dia hero drama febret ana; The Moon Embrassing The Sun. Beliau sangat comel!!

Penyanyi of kos laa my ENCIK MIMPI! Tanak curang. Setia pada yang satu. Keh3. Suara dia tu yang best. Muka tak ensem? Tolak ketepi. Asalkan suara sedap. Leh buat dodoi untuk tidur. Nama pun 'mimpi'. Btw Encik Mimpi adalah artis paling sporting ana pernah jumpa. Lawak lak tu. Hihi.

12. Bila birthday date anda? Manalah tau tetibe cikla termurah hati nak bagi present... hehehe...

8hb April. Dah tahu? Haaaaa..kasi adiah eh. Promise tau! :P

Pastu singgal pulak belog cikLa. Banyak story mory best-best dalam belog cikLa nih tau. Rugi korang tak singgah. Jomlah terjah BLOG CIKLA SHAHRIL


Baiklah, for the first time ana telah pun menyiapkan 8 soalan paling sengal abadi untuk di jawab sempena memanjang mendekkan Liebster Awards nih.

1. Berapa umur anda?

2. Masih belajar? Atau sudah berkerja?

3. Kenapa anda berblog? Adakah ia hobi?

4. Apakah hajat yang anda ingin kecapi tapi tak pernah dapat?

5. Ceritakan something yang menarik tentang blog anda.

6. Bagi anda, berblog membawa manfaat atau sebaliknya?

7. Ada yang anda tak suka mengenai blog ana? Luahkan.

8. Apa komen anda tentang ana?

First time ana tag orang. Ini kali pertama ana nak tag 5 orang blogger. Untuk soalan kat atas.

1. Blog Kak Sal 2. Kak Fuza Musa
3. Kak Scha Nazri
4. Kak An
5. Husna Abd. Malek

Nota Tambahan : sesape ade tag ana, sila ngaku di ruangan komen. Jangan malu-malu nak ngaku. Heehee. Korang memang nakal tau tag-tag kita. Opss.. Dah 3 hari tak bw! BlogWalking Time! Yabedaa beduuu..!!

16 ulasan:

  1. sekurangnya dapat kenal dan tahu bagaimana ana... terima kasih berkongsi

    BalasPadam
  2. Wahh rajin menjawap..bagus bagus..kak lya lum sempat lagi nak menjawap ni huhuhu

    BalasPadam
  3. Wahh... Ana dah buat...
    Akak suka jawapan Ana No. 1 & 9...

    Ohh udang n ikan keli memang feveret akak...anything yg bersambal pun memang feveret akak...hehehe

    BalasPadam
  4. Ini falsafah Ana yang paling saya suka: "Kebahagiaan mampu membeli kekayaan. Tapi kekayaan tak mampu beli kebahagiaan biarpun harta segunung emas." Sokong 200%!

    Sekurang-kurangnya kita ada satu persamaan - suka ikan keli. Saya suka ikan keli sebab saya orang kampung. Isteri pula orang bandar sampai sekarang masih geli geleman untuk siang ikan keli....

    BalasPadam
  5. arr..rajinnya! ade dapat jgk award ni..tp blom sempat lg nak mengarang :(

    BalasPadam
  6. hihi,, rajin awak dear.. tahniah.. ni lah dinamakan blogger sporting.. :)

    sedikit sebanyak dapat mengenali seseorang dengan lebih dekat

    BalasPadam
  7. Wah panjangnya award ana...banyak boleh belajar ni..he..he

    BalasPadam
  8. Lya da lgi yg x terbuat ni hhhee

    BalasPadam
  9. alamakk , kena tag pullek . ergh, nanti bila rajin, sy jwb ye. ehhehe

    BalasPadam
  10. suka jawapan ana no 6..kekayaan tak mampu beli kebahagian kan..

    BalasPadam
  11. Rajin dik Ana menjawab soalan...akak pun masih ada lagi ni tak terjawab2..hehe

    BalasPadam
  12. Ana macam kakak deno, sebelum kuar mesti masuk toilet dulu puas2

    BalasPadam
  13. Pernah di tag...tapi akak tak ada masa nak menjawab..huhuhu sedih gak

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.