Jumaat, 12 September 2014

Minat Sdn. Bhd.

Assalamualaikum...

Alhamdulillah kali ni khidmat PosLaju betul2 laju. Kelmarin kak Ain email, baru pos. Then semalam ana terus dapat. Dah lama poslaju tak buat servis laju cenni. Selalu lembap dan menyakitkan hati.

Thanks kak Ain atas pemberian hadiah top komentator ogos. Ceh..top komen konon. Padahal ana selalu ngat skip komen. Hihi. Dapat buku MPH, 'Ya Allah Jagakan Dia Untukku.'

Alaaa! Takleh upload gambar. Line slow cam itik! -_-'

Okeylah, hari tu kan ana ada post pasal '10 fakta & 10 auta tentang saya'. Ada orang tanye, share la kat blog pasal cerpen yang ana buat tu. Sebenarnye dah share. Tapi bukan kat sini. Blog lain. Btw blog tu tak follow sesape pun. Bahkan guna utk komen orang pun belum lagi. Widget 'Join this site' pun takde lagi. Haha. Foyoo je lebih kan.

Setakat ni baru 6 cerpen ana berjaya hasilkan kat blog tuh. Banyak merapu je citer tuh. Haha.

Dulu pun masa ana sekolah menengah, bila ada kelapangan masa kat asrama ana akan buat cerpen. Buku yang biasa orang buat diari. Ana penuhkan dengan cerita imaginasi tersendiri.

Pastu buku-buku tu ana dah pun buang setelah hampir satu asrama baca cerpen ana. Haha. Tetiba rasa rugi je buang. Banyak kot. Satu beg sekolah penuh buku cerpen tu.

Ana pernah dapat tawaran ada syarikat penerbitan nak terbitkan karya ana, namun dengan rasa kedekutnya ana cakap TAK BOLEH. Haha. Berlagak kan? So sekarang kene carik balik idea nak buat cerpen. Mane la tahu feymes cam blog Ria Natsumi tuh! Atau cam kak Isha Idiaz, Aisya Sofea ke! Wuuu~

Insya-Allah nanti ana bagi link! Korang mesti kena singgah tau. Pleasee support me! Ahahaha.. Ayat foyoo ku keluar lagi. -,-

51 ulasan:

  1. Inshaallah..kitorang akan support ana :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks kak sal. ^_^ i/Allah nanti ana bg link. Next entri maybe.

      Padam
  2. kenapa buang ?? satu beg sekolah pula tu..nanti akak support ana ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la pasal. Rugi je buang. Huhu. Nyesal tak sudah ni.

      Padam
  3. Balasan
    1. Sabar, sabar. Nanti ana bagi link tu tau. :D

      Padam
  4. ala ruginya tolak tawaran tu. hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu.. Kedekut punye pasal kak. :D

      Padam
  5. ala ruginya.. bakatnya ada gunakan sebaik mungkin...

    BalasPadam
  6. InsyaAllah..akak akan support!!

    BalasPadam
  7. lain kali cuba yang lain pulak ye.. :) all the best

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya-Allah. Tu laa, nak try jadik penulis cerpen balik. Hehe.

      Padam
  8. Assalamualaikum dik Ana...InsyAllah akak kn support adik....semoga satu hari nanti adik menjadi seorang penulis novel yg berjaya....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnn! Huhu. Impian masa kecik2 ana. Thankss kak Diana. *terharu*

      Padam
  9. in sha allah akan support ana :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeay! Thanks kak nani. Eh eh..lama tak nampak komen akak kat sini.

      Padam
    2. busy tahap hazabedah sekarang ni. jarang jarang ada masa untuk blog.. auto post je kekadang tu. ngeee :D

      Padam
  10. Kalau koleksi cerpen Ana keluar saya antara orang pertama yang akan membelinya. Manalah tau kot-kot watak saya pun ada dalam cerita tu, hehehehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahahaha.. Tu diaaa.. Antara yg pertama. Thank you sooo much JR. :)

      Padam
  11. Wahhh.... berbakat adik kakdeno ni^^ sis pun minat cerpen tapi tak pandai sangat.. Buat suke2 je.. Ada juga buat sikit2, baru 13 cerpen berkaitan diri akak.. hihik^^

    Btw, sis support ana!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye kak Deno? 13? Banyak kot! Wuuu~jeles! Alolo..ana pun taklah pandai sangat. Sikit2 boleh laa.

      Padam
  12. go ! go ! ana i always support u.. hihihi kalau nanti dah famous jgn lupa dila ahahhaa.. go ana.. dila sokong dari belakang :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahaks! Mane leh lupa kat kawan ana sorang ni. Thankss Dila. ^_^

      Padam
  13. alahai ana.. kenapa gi buang? kenapa gi reject? ekekeke... semoga berjaya ana.. ana ada bakat tu.. phewwiiit~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buang sebab da bosan ngan buku2 tuh. Citer pun merapu2 je. Tak sangka lak ade orang berkenan ngan cerita ana. Aminnn..

      Padam
  14. saya tag ana dekat sini

    http://nurinafarhana.blogspot.com/2014/09/anugerah-blogger-serba-boleh.html

    BalasPadam
  15. Tahniah ana..wah novelis rupanya..sayang . nanti sambungkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..taklah novelis pun kak. :D takat ni tak mampu lagi wat cerita sampai tahap novel.

      Padam
  16. bagusnya! Dulu rajin jugak buat tapi sama la kita, bila satu asrama dah baca malas dah nak buat. Sekarang ni slow2 cari idea karang novel. Harap2 la dapat terbitkan bila dah siap nanti. Hihi goodluck awak. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu...tak sangka same! ^_^ masehh dear. Hope sis farhana pun dapat siapkan novel.

      Padam
  17. kak ain pun suka menulis cerita masa sekola dlu tapi selalu sangkut kat ending.lagi..tak boleh buat cerita cintan cintun.nape tah tak ada feeling sangat.haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la masalah ana skrg ni kak Ain. Haha. Ending dia selalu tak seperti yg diharapkan. Tak pun ana biar je tergantung gitu.

      Padam
  18. Ana ada bakat menulis..elok Sgt di kembangkn karya tu.blh jdi Sumber rezki

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya-Allah kak. Di mane ade kemahuan, di situ hade jalan. Right?

      Padam
  19. Wahh ada bakat la adik akak ni ..Nanti share la ya Ana..Boleh la Kak Lya singgah baca ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya-Allah kak Lya. Nanti ana share. :D

      Padam
  20. Semoga Ana terus berjaya dan berjaya ............ Teruskan usaha ya Ana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnn..aminnn ya rabbal al-amin... :)

      Padam
  21. Balasan
    1. Ana kan adik akak. Mesti la same. Hihi. :D

      Padam
  22. Ana hadiah top comentor ogos tggu akak tak busy akak pos eh hehe...eh Ana buat lah cerpen pasal akak haha...nnti kasi link eh...akak suka baca cerpen ni hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti ana bg link. Ehehehe..sabar tau. Ade cerpen otw nak dipublish. So kene tunggu sikit masa lagi. Takpe kak Ana. Alamat hari tu ade lg kan? Ke nak renew baru? Ehem. :D

      Padam
  23. I'm always support u .... Chaiyokk...

    BalasPadam
  24. Insya Allah. Good luck ana. Takpe2. Pelan2. Akak sokong Ana nnti!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeayy.. Thank you soo much akak scha. ^_^

      Padam
  25. All the best ana...i will support u..hee

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.