Isnin, 19 Mei 2014

Episod LIEBSTER AWARDS

Assalamualaikum...

Aku dapat 3 tag 'Liebster Awards' dari 3 orang blogger. Ty so much yea tag aku. Pasal sebenarnye aku tak berkesempatan jawab. Jadi aku jawab soalan diorang ni dengan satu entri je. :)

Soalan ni aku dapat minggu lepas, hari Rabu. Baru hari ni aku berkesempatan jawab soalan kak Intan Saffyna. Sorry tau lambat jawab. Huhu :D


1. Anda mempunyai teddy bear atau tidak?
Yup, ade. Tapi satu je, tak suke banyak2. Ade name lagi tu, nak tau name dia ape? BabyBear! Ngeeee~

2. sekarang kerja ape?
Kerja sebagai guru sukarelawan di rumah anak yatim je.

3. berapa kali anda akan pergi ke petronas dalam sehari?
Sebulan sekali atau dua kali je, sebab nak singgah sembahyang je.

4. pernah tak anda menabung dan berjaya sampai target?
Menabung tu sampai sekarang. Tapi tak pernah penuh. Tiap kali de emegency terpakse korek tabung. Hahaha.

5. adakah anda cepat merajuk?
A'ah. Sangat-sangat kuat merajuk. Kekadang sampai duduk dalam bilik seharian, mogok tanak makan.

6. Pernah tak anda pergi pasar malam tapi tak beli apa-apa pun?
Pernah. Puas pusing-pusing satu tapak pasar malam, tp tak tau mende ape nak beli. Last2 tak beli pape. Haha

7. berapakah umur anda sekarang?
Ana dah 21 tahun 1 bulan 12 hari. Hihi detail tak? Detail sangat tu.

8. nasi ayam kat manakah yang paling sedap bagi anda?
Nasi ayam umi masak paling terbaik, paling sedap dan tak di jumpai mane2 kedai hebat meskipun 'CRS'.

9. berapa adik beradik anda?
8 orang. Tapi ade adik beradik tiri jugak, dalam 20 org. Semua sekali 28 orang. Ramaikan? Walaupun adik beradik tiri, tapi kitorang rapat sesame adik beradik.

10. adakah anda terus akan kemas katil anda sebaik saja anda bangun dari tidur?
Tak pun. Masuk bilik air dulu, gosok gigi. Pastu berangan jap atas katil, golek2 bagi sepah pastu baru kemas. Nampak kemalasan di situ. Hehe

11. secara totally nya adakah blog saya memberi masalah bagi anda?
Taklah. Lagi suke bace blog kak Intan. Hihi. Santai2 je.


Ni pulak tag yang ke-2 libster awards yang aku dapat dari brader Stanzaku. Btw aku memang tak dapat tag orang lain. Huhu. Tak sempat nak pikir soalan. Banyak keje.


1. Kenapa anda berblog?
Sebab ana suka membaca kisah hidup orang lain. Dan berkongsi kisah hidup ana. Adakala kita tak dapat meluahkan dengan lidah, jadi kita meluahkan melalui tulisan.

2. Sudah berapa lama anda berblog?
Setakat ni baru 7 bulan. Ehehe..usia blog ni muda kan?

3. Anda rasa anda berblog sampai bila?
Sampai satu saat ana dah tak boleh menaip macam sekarang.

4. Anda pelajar ataupun bekerja?
Ana da keje da pun. :)

5. Apakah pendapat anda terhadap realiti kehidupan di Kuala Lumpur? Di Malaysia bagi yang tak tinggal di Kuala Lumpur.
Kos sara hidup sekarang makin tinggi. Sampai kita kena ada kerja sambilan baru boleh tampung hidupan harian.

6.Apakah buku yang anda rasa paling terkesan selepas membacanya? Kenapa?
Buku kisah Dajjal Laknatullah kembali. Sebab dia menceritakan semua tentang kebangkitan akhir zaman. Bace sampai meremang bulu roma. Huhu

7. Apakah filem yang anda rasa paling terkesan selepas menontonnya? Kenapa?
Filem hindustan. Citer WAQT. Mengisahkan seorg bapa yang membesarkan anak dgn penuh kasih sayang sampai lupe ajar erti berdikari. Saat terakhir ayahnya, si ayah terpaksa bertindak tegas dgn anaknya spy pandai berdikari.

8. Oleh sebab saya minat seni. Cabang seni apakah yang anda minati dan kenapa?
Ana lahir dalam keluarga seni yang ade bakat tersendiri. Jadi semua jenis seni ana suke.

9. Apa yang anda nampak pada diri anda pada 5 tahun yang akan datang? (Kerja, kehidupan, ekonomi etc.)
Tak boleh nak jangka. Sebab ajal tu datang bila-bila je.

10. Apakah pencapaian anda paling besar setakat sekarang?
Takde pencapaian pun. *sedih*

11. Apa nasihat anda untuk saya dan rakan bloggers?
Jadilah penulis blogger yang berhemah. Menulis sesuatu yang bermakna untuk diri sendiri dan orang lain.


Last tag, aku dapat dari Si Tracey. Kire ni tag yang ke-3 yang aku dapat. Harap-harap yang ni last.

1. Sepanjang jadi Blogger, apa event blog yang paling korang tak boleh nak lupa?
Setakat ni tak pernah lagi join even mane2. Pasal ana ni blogger baru. Orang pun tak kenal lagi ana.

2. Rasa-rasanya sampai umur berapa atau bila korang akan berhenti buat blog?
Sampai satu saat, ana dah tak boleh menaip macam sekarang.

3. Pernah tak ada rasa menyesal buat blog? Atau ada entri yang korang rasa nak tarik balik.
Pernah la sgt. Dulu pernah buat entri dah sampai 20. Pastu padam semua, buat entri baru seperti yang ade macam sekarang ni. Then baru publish entri. Huhu

4. Rasanya kalau takda blog, korang tengah watpe sekarang?
Maybe bukak facebook atau main twitter.

5. Berikan satu perkataan untuk describe blog korang sekarang ni.
My life story

NotaDahi: macam jawab soalan exam fulak. Ahahaha.. Soalan korang memang sempoi. ^^ suke3

22 ulasan:

  1. err apa bende liebster awards ni. panjang sgt entry nye. yg tag tag org tu ke

    BalasPadam
  2. oo awk kene tag ngn 3 org ke. hehe. jgn tag sy tau. tk rajin kot nak wat entry cam ni.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. A'ah..ni yg tag2 org tu laa.. Ana kene smpai 3 org. Tu yg kene jwb jugak tu. Hehe. Jgn rsau, ana tak tag sape2 dah kak. Hihi

      Padam
  3. Pasal kolumpo..perit kan?

    Pasal pencapaian tu, saya sebenarnya teringat ada sorang brader ni tanya saya masa kerja 7e..lama dah. Petanyaan yang membuatkan saya rasa nak capai benda y lagi besar lepas dapat satu2 benda tu. Dan pertanyaan y membuka mata bahawasanya saya takdek pon pencapaian y betul boleh dibanggakan.. kalau ada pun sama je macam orang lain..so, xleh nk banggakan jugak.. uhuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Duduk kL mmg byk ujian dia. Tp klu nk berjaya mmg kene usaha lbh.

      Oo..tu pasal la tnye pasal pencapaian ek. Tp serius, ana mmg xde pncapaian pape. ahahaha

      Btw ana dah follow blog KA :)

      Padam
  4. Ada jugak kena tag... KN ok je... cuma tak sempat nak jawab lagi... huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi.. KN jwb la. Nanti ana leh pulak komen entri liebster awards kN. ><

      Padam
  5. Thanks Ana :)Saya pon follow jugak taw :)

    BalasPadam
  6. hi, sis dah baca entry awak.. hehe:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Harap kak intan puas aty la ek bace jawapan ana. ^^

      Padam
  7. soalan keluar exam Sptb :sijil pelajaran tinggi blogger ahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Exam versi blogger ! Haha.. ><

      Padam
  8. hahaa.. jadi viral da awards neh .. ~~ fenim2 tuhh jawab lbih dari exam rasanya.. keh3

    BalasPadam
  9. Harap2 ni yang last? haha baru ingat nak tag lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mohon jangan kejam sgt boleh tak? Ahahaha..tak mampu jemah nak jawab. XD

      Padam
  10. Adik beradik 20 org? Seronok adik beradik ramai, saya cuma ada 16 adik beradik termasuk yg meninggal masa kecik2 dan meninggal masa dah tua2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cume 16 org? Huyoo..ramai tu. Bestkan adik beradik ramai. :)

      Padam
  11. ololo..babybear!omey angat!

    yup!nasi ayam mak akak pun yang terbaik!memang tak kan jumpa kat mana2 kedai,heeee..=)

    BalasPadam
  12. apa bende libsiter awoit ni ? hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. Orang tanye, kite jawab. Permainan virus. XD

      Padam
  13. Ecah ada byk teddy bear. Tapi dlm byk2 ada stu je jadi dakapan masa tidoq. Haha tercerita pulak kat sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mesti teddy yg satu tuh da bau masyam. Hahaha.. Kan Ecah kan. ^_~

      Padam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.