Jumaat, 15 Ogos 2014

Tacing punya pasal

Assalamualaikum...

Mood raya dah habis. Tapi open house tak berhenti-henti plak sejak 3 hari yang lepas. Selasa rumah kak siti, rabu rumah Cik Is, khamis rumah kak Lela. Jumaat? Krik krik. Haha.

Hari ni ade jemputan raya kat Hotel Royal Chulan. Tapi ana tak pegi. Sebab? Stress. Haha. Stress punye pasal ape pun tak boleh. Ni semua kes tacing ngan abang sendiri.

Orang lelaki memang pantang disuruh buat itu atau ini, kan. Dikata kita mengarah dia. Tapi kalau tak disuruh, macam la tau nak buat sendiri. Menciii..! T_T

Whatever!

Susah rupanya nak memahami hati lelaki. Lelaki je senang nak memahami hati perempuan.

40 ulasan:

  1. Assalamualaikum dan salam singgah Jumaat..dik Isma...memang kita kaum pempuan ni susah nak fhm dgn kaum lelaki..tapi kenapa yer kaum lelaki senang pulak nak fhm kaum pempuan..hehe..

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum dan salam singgah Jumaat..dik Isma...memang kita kaum pempuan ni susah nak fhm dgn kaum lelaki..tapi kenapa yer kaum lelaki senang pulak nak fhm kaum pempuan..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam..
      Tu laa. Lelaki nak pujuk perempuan nak slowtalk ngan perempuan ke main senang kan kak Diana. Hurm.. *sigh*

      Padam
  3. sok sabtu dtg beraye umah ayie pulak =P

    BalasPadam
  4. Memang lelaki tak suka diarah ana..nak buat cam ne..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la pasal! Ape pun tak bleh ah kak. Huhu

      Padam
  5. memang gitulah kalau laki ni.. payah nak disuruh buat kerja

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapi kalau dah tu tanggungjawab, kene la gak buat. Kalau tak cakap, mane nak hengat.

      Padam
  6. alahai siannyer dia, sabar ye dik, biasala klu jd adik nih, memang byk mengalah kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kak bren. Mengalah je la lebih baik..

      Padam
  7. nak buat camne ana, mmg orang laki kene suruh baru buat..hahahhaa..nak buat sendiri? berjinggut laa gamaknye..huhuhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan. Haaa..tu ah, lelaki pulak tak suka di arah. Cemane tu? Tapi kalau tak mintak buat itu ini kata kita ni mengarah dia. -__-' tah pape je.

      Padam
  8. Rasanya ia bukan soal lelaki atau pompuan, tapi soal seniority. Biasanya yang lebih tua tak suka yg muda mengarahkannya. Kalau nak suruh buat kerja kena cakap secara diplomasi, pandai memujuk yg tak menampakkan yang tua itu diarah, mungkin dia akan melakukannya jika tak menampak dia diarah.

    Soal memahami hati pula rasanya bukan lelaki saja susah difahami, pompuan juga susah difahami. Tapi yg menyebabkan kita susah memahami bukan kerana jantina tetapi kerana setiap orang ada mood yg berbeza tak kira lelaki atau pompuan. Kalau bagi suami dia kena faham mood isterinya bila masa 'bulan datang mengambang' sebab ketika itu perempuan sangat moody, hehehehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu.. Betul cakap JR. Maybe abg ana pun penat bekerja. Err.. Sebab tu ana ckp, lelaki senang je nak tahu mood prmpuan. Kalau si perempuan "naik bendera jepun", konfem yang lelaki tahu dia sedang mood tunggang terbalik. Kalau lelaki? Haa..camne tu?

      Padam
  9. Balasan
    1. Huhu..camtu la kak mimi. Tacing lebih. Kikikiki~

      Padam
  10. Balasan
    1. Wuuu~sentap ai tau.. Tu yg tacing ngat tu. (u_u)

      Padam
  11. olololo.. jgn la tacing ana... dah2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ngeeee~ cuba tak tacing ah ni. Tapi still terase laa ngan abang sendiri.

      Padam
  12. orang lelaki memang ana...akan pon selalu tacing dengan abg akak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeke? Serius? Huhu..takpo la aih. Kita kan adek. Sabor je laa. Kan kan.. :D

      Padam
  13. ehehee..sabar ye..biasalah abg..btw, bukan ke pempuan pun susah nak difahami?hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh eh..sape kata susah difahami. Senang je. Huhu. Lelaki ni yang susah. Sebab orang lelaki paling suka pendam perasaan. Bila dia susah, dia sorg je selesaikan kesusahan.

      Padam
  14. ehh yeke lelaki senang nak memahami hati perempuan? tak semuaaa.. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Entah. Kekadang rase senang nye lelaki nk pujuk perempuan. Perempuan nak pujuk lelaki? Susah bebenor..

      Padam
  15. Tacing ngan abang sendiri Ok lagi jgn tacing ngan ngan boypren dah lerr ...nnt boypren larikkk ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaa..tak best la tacing ngan boypren. Ape dia leh buat. Hihi.. Ana mane ade boyfren2 ni k.Lya. :D

      Padam
  16. Nasib baik akak ni anak sulung tetapi tacing pulak dgn adik lelaki sendiri..mmg STRESS maybe sbb namanya LELAKI sama SAHAJA hiks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaa..tu la kan kak.. Tp macam JR kata ikut pd keadaan dan mood.

      Padam
  17. bab tu lya mls nak mintu tolong kalau dgn lelaki..en.suami lya pun kekadang mls nak minta tlg itu ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu..tp tu laa.. Ade mende yang ana takleh buat, tu yang mintak tolong abg. Hmm..

      Padam
  18. Ana...itu abang...nanti tacing dengan En Husband lagi makan dalammmmmmmmmmm tau... :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wuuuu~makan dalam? So scary laa akak nad ni.. Huhu

      Padam
  19. Bukan apa. Di manja sangat pun tak boleh sangat kat lelaki ni. nanti naik lemakk. haha

    BalasPadam
  20. Alahai.. Sweet sngt touching2 ngn abg sndiri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aik? Camni pun dikira sweet eh? Huhu..

      Padam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.