Khamis, 7 Ogos 2014

Bila bercakap mata ke lain, kaki ke lain.

Assalamualaikum...

Insiden semalam sungguh memalukan depan 7E. Segalanya berlaku dengan pantas. Hanya 1 minit. Mujur ana tak angkat muka. kalau tak mesti malu bila bertembung semula dengan 'orang tu'.

Insiden apa tu?

Nak story ke?

Tak payahlah...

Cuma nak nasihat sikit je. Kalau berjalan pandang depan. Kalau nak bercakap, bercakap dulu. Ini tak, sambil bercakap mata pandang ke lain sambil kaki berjalan ke depan. Kan tak pasal-pasal terlanggar orang.

Kalau terlanggar je takpe la jugak. Ni dahlah terlanggar, terdekat pulak. Hampir terpeluk! Eh, dah macam dalam drama korealah pulak. Masa tu hanya mampu istighfar je la. Mata pun pandang bawah je. Malu sangat!

Sejak insiden petang semalam, dari malam tadi sampai sekarang ana ditimpa demam. Tak taulah demam hape ni. Ana ni paling susah kena demam walaupun mandi hujan 3 hari berturut-turut.

43 ulasan:

  1. Saya pernah jugak alami insiden macam ni. Lagi lah dengan member sendiri, tapi dgn tidak sengaja. Muka saya 'ketat' je lepastu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu..ana mmg wat muke ketat time tuh. Terlanggar pulak, lagilah bertambah serius muke ana. Adui..malu bak ang. ^^

      Padam
  2. Hahaha...lawak la ana...boleh imagine cemane rasanya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Muka malu2 cam antu kak limah gak ana time tu kak. Hadoi..camne la insiden ni leh terjadik.

      Padam
  3. Kita boleh bayangkan. Mesti traumakan..he..he..Sampai demam-deman.Nway get well soon ana..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Trauma sesangat. T_T Hoho. Thanks dear. ^_^

      Padam
  4. hehe..terpeluk sape la tu..kak ain pun selalu macam tu time pi shopping la.haha..semoga cepat sembuh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adudu..'Orang tu' la. Main jalan je. Tak nampak la tu ana yg montel ni tengah jalan. Adui..amin. Harap2 ngat cepat sihat. :)

      Padam
  5. Aloooo kesian adik akak ni sampai demam2...semoga cepat sembuh ye Ana :)

    BalasPadam
  6. get well soon ana.. demam terlebey makan lomang sama kot...haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha..mane ade la kak. Ana tak sentuh lemang langsung raya niy. Demam ngengade kata kakak ana. ^_^

      Padam
  7. Macam drama melayu....speedy recovery

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh eh..iyelah. Dah rupa cam drama melayu la pulak. Hahaha -_-'

      Padam
  8. ada je ismi nie ekk..hheee

    BalasPadam
  9. Salam..terima kasih sudi singgah blog akak...wah...mata bertentang mata ke gitu? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..kasih diterima kak Zila. ><
      Tak sempat bertentang mata kak. Heee~ ana tunduk je time tuh. Malu.

      Padam
  10. Terlanggar, terkejut dan terdemam.... hebat tu sampai demam. Kalau orang zaman dulu mesti dah suruh mandi tujuh air bunga nie untuk pulihkan semangat, hehehehehe....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaa..ape la JR ni. Adoi..kuss semangat. ><

      Padam
  11. ehem ana! nak tau.. terlanggar sape? cite arr cite arrr!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wawa jangan gelojoh ye. Haha.. Entah. Ana tak kenal pun. XD

      Padam
  12. Balasan
    1. Ye ke kak Az? Huhu..mungkin kot.

      Padam
  13. akak pun jenis kali bjalan suke pndg bwh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu..ana bukan jenis jalan pandang bwh. Tp kalau laluan ana tu ade lelaki ke mmg pandang bawah. Huhu.

      Padam
  14. penah kena juga. tpi org tu yg langgar saya. tk pasal2 kite yg malu. huhu. >_<

    BalasPadam
    Balasan
    1. Same la. Tak pasal2 je kan kita mangsa. Huhu

      Padam
  15. Bukan drama Korea tapi drama raya. Lepas nie kena lebih berhati-hati kalau tak nak demam lagi. Hehe! Semoga cepat sembuh. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha..insya-Allah. Amin.. Dushh! Drama raya 2014. Keh3

      Padam
  16. Ana...drama melayu pun banyak gak scene camni..heheh...
    Kesianlah demam..akak yang selsema ni pun lambat juga nak ilang...
    Jaga diri...dah baik nanti...bolehlah 'open house walking' pulak...huhuh

    BalasPadam
  17. org yg di langgar tu hensen ke tak..kalau akak lah..buat2 lah terpeluk hahaha..kalau taraf pakcik2..mmg malu lahhh..minta maaf cepat2 time tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi kak JM. Haha. Tak tau laa ensem ke tak. Tak tengok pun muke dia time tu. Malu tak hengat.

      Padam
  18. hahaha... mesti kelakar... silap2 berjodoh pulak ngan orang yang dilanggar tu... hihihi... gurau je... jangan marah aaaa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Err.. Err.. Tu tak mungkin. Sangat2 mustahil. Huhu..

      Padam
  19. Balasan
    1. Terus demam. Huhu..terkejut gamaknye. :D

      Padam
  20. Akak dah banyak adegen cerita korea. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi..terus terbayang. Keh3 ala2 drama My Girl? Atau The Moon Embrassing The Sun? :D

      Padam
  21. hihihi.. mcm drama melayu pulak.. hihi....

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.