Jumaat, 20 Jun 2014

Tujuan utama berblog

Assalamualaikum...

Mulai hari ni, kata ganti diri dari "aku" kepada "ana". Sebab menghormati, kakak-kakak & abang-abang yang singgah blog ana.

Tujuan asal ana buat blog sebenarnya hanyalah SS je. Tau tak apa tu SS? Suka-suka. Atau dalam bahasa mudah, syok sendiri. Jadi ana nak cakap awal-awal.

Ada giveaway atau segmen tertentu je yang ana boleh join. Ada juga, yang ana tak dapat nak join. Contoh, copy banner. Bukak blog pakai browser blackberry memang tak boleh copy banner. Seriously, blackberry memang kedekut. Takde aplikasi blog. Tak boleh tepek gambar. Jadi ana nak cakap, kalau ada GA yang mintak tag. Jangan tag ana boleh?

Kalau ada sesiapa yang pernah on blog kat blackberry, dan boleh tepek gambar. Ajar ana please.

Minta maaf sangat kalau ada yang terasa...

Ana masih baru dalam dunia blog ni. Nuffnang pun ana tak tau mende. Orang kata tu syarikat pengiklanan. Ana pun "Ooo.." kan je.

Bila ada orang buat entri bahasa omputeh, jangan tanya kenapa ana tak komen blog anda. Sebab ana memang tak pandai BI.

Orang suruh ana tambah widget, sebab blog kosong. Terkial-kial ana pikir, cemane nak tambah widget. See..nampak tak kebengapan ana di situ.

Mohon tunjuk ajar dari semua. ^_^

Sebenarnya blog ana ni hanyalah diari. Kisah sendiri. Tak cilok kisah orang lain. Ana ni pelupa orangnya. Nanti dah tahun 2015, ana akan lupa apa yang ana dah lalui pada tahun 2014. Ish, terukkan?

Nota selit : nombor maxis ana 017-377**** dah expired hari ni. Malas nak topup. Just pakai 018-269**** je.

31 ulasan:

  1. takpe ana...slow2 blajar pasal nak tambah widget dalam blog ni...akak dulu pun cam tu hehe...bab entry dalam bi tu kita geng. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. @nor_farihan : muehehehe.. Tengs akak. Banyak bagi semangat. ^_~

      Padam
  2. Blog bukan bermaksud kena join giveaway je pon Ana. Blog untuk kita mengekspresikan diri kita..meluahkan apa yang kita rasa. Orang nak baca, orang follow lah.. kalau orang tak nak, xpe..jnji kite puas. Yang nak tarik pembaca mungkin ye r kne join giveaway seme tu.. ikhlas sy cakap, sy pon menulis ikut suka jugak.. tapi skrg more to photos, poems n travel..skli skala ada drawings..

    BalasPadam
    Balasan
    1. @khamsi Abdullah : kite jadi diri sendiri je pun dah cukup. (: tapi elok la ade gambar sikit. Takla orang bosan bace blog cam karangan ni haa. Haha

      Padam
  3. Hmm..betul jugak tu kan. Takpe, yang penting kita rasa best! hahaha

    BalasPadam
  4. nanti lama-2, oke lah tu. Sy pun baru lagi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Husna : yup! Tengah berusaha supaya oke la ni. :)

      Padam
  5. simple itu cantik:) sy pun tak selalu join GA. anyway, ini blog kita sendiri so buatlah cara kita. tak gitu? hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. @ZIERAH : setuju sangat dgn awak. Kita punye, suka hati la kan. Huhu

      Padam
  6. takpe ana slow slow..lama lama ana terror la...akak dlu pun mcm tuh jugak

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Mimi Azirah : huhu. Ye ke kak Mimi? Thanks laa bagi kata2 semangat. Eceh!

      Padam
  7. salam singgah. rasanya semua blogger bermula dengan SS kot. termasuklah saya juga dulu (^_^)v

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Umi Nazrah : terima kasih singgah. Haha. Rupenye kite same je eh. Haha ><

      Padam
  8. biasa la..mula2 suka dlu.. nti gian la nk update blog..

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Jie Susanos : gian acane tuh? O_+

      Padam
  9. Samalah kita ana..akak dah setahun ada blog baru taruk widget 'follow me'.sebab mula2 ss je ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Sal Bee Yah : kan kan. SS tu la yang akhirnye blog kite tu di bace org.

      Padam
  10. Takper Ana ..slow2 ..Kita berblogging ni bukansibuk nak citer kisah org ..ada baiknya kita share kisah kita ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Akif Imtiyaz : story pasal pengalaman pun dah oke kan k.Lya. ^^

      Padam
  11. noe dulu pun mula2 biasa guna aku...pastu tukar ... ada yg rasa x sedap nak baca...tak pe ana...mula2 macam tu la...tapi lama2 faham la...

    BalasPadam
    Balasan
    1. @n O e s u h a i m i : Insya-Allah. :) masih jinak2 kan diri dgn gelaran diri "ana"

      Padam
  12. sebijik macam akak memula dulu adik ana oiiii..tambah2 pulak usia remaja pon dah masuk arkib..baru nak belajar blogging bagai... kehkehkeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. @MaMa MuRsYiD : eh eh. Tersama pulak. Eceh! Heheh..

      Padam
  13. sama mcm kakdeno blog diary harian^^

    BalasPadam
  14. Niche blog k.zara pon rojak rasa ny.. haha.., smua yg rasa bleh share, kita share.. =D slmt bblog ana =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zara Nurhaidah : hehe.. Rojak pun rojak la. Yg penting kite berkongsi rasa. Kan kan.

      Padam
  15. ingatkan nak cari jodoh tadi ..hehehe..takpe, ana single lagi ..cewahh ... :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Syaifuddin Alias : haha..ade maksud mendalam tuh! Haha.. -_-'

      Padam
  16. biasa la ana.. semua orang mula dari zero.. search kat pakcik google.. itu namanya belajar.. takdenye lahir2 terus pandai buat blog.. Kak Fiza pun dulu mintak kawan opis ajar.. dia tak ajar pun.. last2 belajar sendiri.. akak juga lagi pandai dr dia..bunyi mcm berlagak kan.. tp kalau kedekut ilmu mmg tak kan berjaya..

    BalasPadam
  17. haha samalah kita. untuk SS je :P

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.