Jumaat, 13 Jun 2014

Kenduri lagi ??

Assalamualaikum...

Hai.. sebenarnye aku terlupa yang aku dah publishkan entri Siapakah dia lelaki idaman saya ?

Opsss.. Hahaa! Tulah pasal aku tak reply komen. Sekali tengok, dah bederet orang komen. Thanks kepada hakak-hakak and abang-abang serta adik-adik yang komen entri tu. Nanti ana balas eh.

Lagipun sekarang aku busy sikit. Pasal lagi dua hari, cuti sekolah akan berakhir. Sibuk buat itu ini. Aku bw yang mana sempat je. Huhu.

Dua hari lepas, kawan aku ada buat kenduri. Yang bestnya kenduri tu bukan 1 pasang. 18 pasangan. Muahahaha.. Ramai giler! Pastu aku bahagian siapkan flower girls. Comel-comel belaka kau flower girls aku. Ngeh3

Ade la dalam 8 pengantin yang aku kenal. Yang lain tu kebanyakannya sedare mara diorang jugaklah. Buat satu majlis. Haa..kan senang gitu. Takdelah susah2 aku nak gi 8 kenduri dalam satu hari. XD

Yang bestnye; mak andam tu salah sorangnye kawan aku. Amboi, dah pandai mekap pengantin gamaknye.

Me : weh, kau ke yang mekapkan angah?

Ida : a'ah. Asal? Cantik?

Me : cantik ah! Aku nak guna servis kau masa weeding nanti boleh tak?

Ida: bisa aja dong. Disebabkan kau kawan aku, aku kasi free. Hehe. Amacam?

Jimat bajet aku! XD

Me : hulamak! Eh..aku belum nak kahwin lagi dalam masa terdekat ni. Ade problem. Tapi kalau aku kawin, aku ambik kau ah sebagai mak andam aku eh.

Ida : yelah macik! Yang penting bagitahu awal-awal. Kang kalau aku fly sane sini jangan membebel macam mak nenek kat wechat okeh?

Me : ahahaha..baik moyang!

Okey, mak andam dah ade. Haa..ape lagi? Jom kahwin. Hahahaa.. Opss! Terselah kegatalan di situ! ><

Kawan aku tu sebenarnya memang dah lama sangat simpan hasrat nak mekapkan kawan dia sendiri sebagai pengantin. Tu yang dia boleh bagi caj free je kat aku. Hehe. Bertuahkan ramai kawan. ^__^

“Selamat pengantin baru dear all my friends.”

33 ulasan:

  1. untunglahh boleh make up orang..kita mampu make up diri dendiri je.. haha :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Nur Inani : Hehe..dia join kursus mekap tu. Tu yang terer mekap pengantin. Kelasss gitu! :D

      Padam
  2. Balasan
    1. @Syaifuddin Alias : ucapan tu bukan utk ana kan.. Kan? Ngeee~

      Padam
  3. mak ai banyak nye pengantin...ana ni macam tak lame lagi je hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. @nor_farihan : banyak? Ramailah kak. Hik hok! Erkk.. Mane de laa.. Dik an la dulu. Baru ana. XD

      Padam
  4. Bile langsungnye... Lelaki idaman dah ade dah tu... Ngehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. @MaMa MuRsYiD : adudu. Soalan cepumas tu kak. Hihi.. Lambat lagi. Lelaki idaman belum ku temui. Haha..

      Padam
  5. Bertuahh nyerrr badan... :) so apa lagi?? cepat2 laa... sebelum kawan tu menghilang tah kemana ikut suami kerr... kuang3x.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. @acik idah : huhu..tu ah kak. Calon takdak. Kawan tu memang selalu menghilang. Tapi tak pernah la lagi mungkir janji. Hehe. ><

      Padam
  6. ahahaha... untung la.. zizie nak free jugak.. boleh x ana.. amboi.. gatalnya.. meh sini nak garu ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Nurul Farahizzati Zakaria : haha.. Boleh2. Kite naik pelamin same2. XD

      Padam
  7. 18 pasangan? mak ai ni luar biasa sungguh. paling ramai pun yg selalu dengar pengantin bersanding 2 pasangan je :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Mazni Munawar : tu ah. Terkejut gak tengok 18 pasangan. Haha. Hamek kau. Ramai giler. :D

      Padam
  8. 18 pasangan? Hmmm...kalau 20 pasangan majlis tu lagi cantik dan salah seorang dari 20 pasangan itu Ana sendiri... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. @JR : Sebenarnye 20 pasangan. Tapi lagi 2 pasang tak jadi dtg. Ana? Hehe..

      Padam
  9. perghh 18 pasangan ? ramai nya. kak anna dh boleh slow2 prepare la. make up pon dah ada nak sponsor. kikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ninaa Hassan : ecece.. Prepare mende kalau pengantin laki takde. Haha. Ramaikan 18 pasangan?

      Padam
  10. seronoknyaa.. haha..

    ubai follow sini eh ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seronok la sgt! Btw tengs follow. ^_^

      Padam
  11. musim cuti sekolah ni memang ramai yang kawin

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Khai Artzfar : huhu..tu la. Ramai yg kawin.. Musim mengawan katanye.. :D

      Padam
  12. mak aihh bnyak nye.. ## haaa,kenyang tak ? keh3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haruslah kenyang..! Miahahaha..

      Padam
  13. wah.. 18 pasangan? mesti meriah. Hihi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meriah sgt2. Huhu.. Dgn barisan flower girls nye.

      Padam
  14. series jeles sebenarnya tengok kawan2 ramai dah kawen siap ada anak dah.. wuuuuuuu TT

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Khamsi Abdullah : eleh2. KA pun nak kahwin dah. Saba eh. Huhu. Nanti jemputlah ye kite ni gi kenduri nasik minyak kA tau. ><

      Padam
  15. Balasan
    1. Syaifuddin Alias : ahahaha..mekasih pacik. XD

      Padam
  16. mak ai ramainya pengantin...

    ooo...dah jimat few hundreds tu tuk mekap...cepat2 kawin ana...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. @n O e s u h a i m i : tu ah kak. Ramai betul. Hihi. Uishh..takde calon lg nih. Muehehehe.

      Padam
  17. ramainya pengantin...xpe jimat duit

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.