Isnin, 7 Julai 2014

Sekali lagi

Assalamualaikum...

Salam Ramadhan Al-Mubarak.

Semalam alhamdulillah, ana and my family berkumpul. Kami buat majlis berbuka bersama kat rumah abang long 'kawasan'. Cam formal sangat je ayat aku kali nih. Hahaha.

Thanks akak Tiymah masakkan udang masak lemak tempoyak cili api. I love you so much much much. *muncung mulut gitew* Udang febret ku! Wpun alah udang, ana tetap makan gak. Heran hape. ><

Dek kerana kepenatan melampau tahap ultraman melawan raksasa. Ana pun tidur, bak kata kakak ana berdengkur macam gajah. Mohon bakal mak mertua tak baca entri nih. Tak buleyh wat menantu anak gadis cenni. XD

Then pepagi tu cam biasa, bangun awal masak untuk sahur. Sambil masak, sambil tu usha fb. Eh, ade orang add. Yayy, EM dah add. Terharu k. Happy tak terkata. Sampai sengih-sengih je la ana pagi tuh. Ty so much EM!!

Masa ngah sahur tuh, sempat ah ana & kak Syirin bergosip isu semasa dunia. Tetiba hakak ana cakap....

kak Syirin : kau tau kan onyang kau meninggal malam tadi. Kak Eja ngan kak mama kau nak balik kampung katanye. Gi ziarah.

Me : hah? Siyes? Innalillah wa innalillahi rojiun...

Bile dapat tau tu, rasa sedih tu macam takde sangat. Sebab ana sendiri tak rapat. Dulu masa kecik2, rapatlah sangat ngan arwah atuk, arwah onyang. Bila dah besar je tak rapat.

Pastu umi lak bbm. Tetiba umi cakap; “tau kan? Dulu kat rumah onyang tu la ana lahir, onyang lah yang sanggup jadi bidan terjun time tu. Sebab ana tak sabar2 nak tengok dunia.”

Seriously ana tak tahu. Yang ana tahu, ana lahir kat rumah tu je. Tak tahu sape yang sambut. Selama 21 tahun ana kat dunia, baru hari ni ana tahu sape yang sambut ana... Terus ana nangis beria sambil peluk bebear kat belakang pintu...

Abang ana lak nak bertolak dah ke kampung, konvoi ngan pacik Man yang dok Sg Buloh tu. Tak dapat ana nak join sekali. Dek kerana urusan kerja dan masalah kenderaan. Terkilan sangat tak balik kampung. Tetiba je macam lagu-lagu sedih bermain kat minda. Alahai....

AlFatihah untuk arwah onyang. Semoga bahagialah arwah di sana. Sekali lagi ana terpaksa berdepan dengan kehilangan.

22 ulasan:

  1. Semoga onyang ana ditempatkan bersama orang2 yang beriman.. Alfatihaha

    BalasPadam
  2. al-fatihah untuk arwah onyang..

    BalasPadam
  3. Ana.. sabar n jangan lah bersedih sangat. Doakan y terbaik dan sedekahkan bebanyak alfatihah.. stanzaku

    BalasPadam
  4. lumrah kehidupan. setiap yg hidup pasti pergi. moga kenangan itu menjadi pengubat rindu.

    BalasPadam
  5. baru nak wat jadi adik ipar , tak jadi lah haha...

    Al-fatihah. Moga arwah ditempatkan dalam golongan orang beriman. Salam takziah untuk ana dan famili...

    BalasPadam
  6. Al-fatihah.. salam takziah buat ana dan keluarga..

    BalasPadam
  7. al fatihah untuk arwah onyang..

    BalasPadam
  8. Innalillah. Semoga arwah tenang di sana. Amin.

    Eh, Ana, Yg pasal trudtox tu kan, Just a normal yak gitu. Dia tak kerap sangat yak. Lembut je untuk perut.

    BalasPadam
  9. salam takziah ana...

    ps/: terliur sebut udang masak lomak tu

    BalasPadam
  10. sbr ye..smoga arwah dicucuri rahmat..

    BalasPadam
  11. innalillahirojiun.. takziah ana.. tabahkan hati ye babe... btw, zizie lahir pada Hari Malaysia ;)

    BalasPadam
  12. al fatihah.. salam singgah,

    BalasPadam
  13. Takziah tuk ana sekeluarga...semoga onyang ana di tempatkan di kalangan insan2 yang bertakwa..Alfatihah

    BalasPadam
  14. Innalillah, smoga ditempatkan dlm kalangan org beriman..

    BalasPadam
  15. innalillah.... takziah untuk ana & family. Moga arwah tergolong dalam kalangan orang yang beriman- amin.

    BalasPadam
  16. semoga onyng tng disana.. doa bnyk2 yer ana

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.