Jumaat, 4 Julai 2014

Alamak!!

Assalamualaikum...

Disebabkan cuaca panas terik, terasa haus yang amat. Ana pun ke dapur nak minum air. Bukak peti ais pun slow-slow je. Tanak bebudak uma yang lain perasan. Tengah sesedap teguk air, tetiba...

“Kak aa.. Eee! Tak puasa.” Si Siah nampak pulak ana tengah teguk air. Alamak, Kantoi!

Dah tu kalau diam2 dia sorang je takpe. Dia gi depan cakap ngan kengkawan dia, ana tak puasa. Hampeh betul laa! -__-'

Kononnye nak gi depan nak tengok diorang buat kerja sekolah, sekali tengok semua pandang ana semacam. Adehh..ape salahku? Saya tak bersalah!

Then petangnya pulak ade jemputan berbuka dengan KKMM kat Putrajaya. Perjalana dari Rawang ke Putrajaya adalah makan masa dalam 2 jam je.

Memula ingat isu kantoi 'tak puasa' setakat kat rumah je. Sekali sampai kat sana. Ada sorang pacik ni, dia tanya bebudak tu. "Sape tak puasa?"

Laju je tangan Siah tuding jari kat haku. Erkk! Apa nak jawab ni? Hahaha. Mengong punye budak! Tak pasal2 jek. Pacik tu pulak sengih-sengih je. Muka ana memang merah ah pastu. Malu lah!

Aiseyy..takleh simpan rahsia betul laa Siah ni. Geram betul. 

Menu berbuka dia nasi mandy. Siyesly ana dah pernah makan 8 catering dari restoran arab menu nasi mandy, semuanya tak sedap.

Paling sedap, nasi mandy kat area Shah Alam. Nama kedai dia 'Fried Chicken House'. Yang tu nasik mandy dia memang TERBAIK. Korang boleh cuba. Pastu kalau dah merasa jangan lupa kabar kat orang lain.

Eh eh..terpromote free pulak. Kebetulan Ana sendiri tengok proses diorang cuci ayam masak semualah. Dapur dia memang bersih sangat-sangat. Ayam goreng dia paling tip top sekali.

Takde kat kepci, mekdi or meri bron. Hanya di Fried Chicken House. Macam iklan pulak bunyinye. Hahaha.

36 ulasan:

  1. kesiannya..nasib baik akak tak pernah kena lagi.hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak sal : tu lah. budak baik memang centu. Haha

      Padam
  2. adoii..malu bona kalau kena mcm tu kt dpn org lelaki..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haura : haha..budak kecik punye pasal. Nak marah pun tak gune. Jadi baik buat muka tembok je. -_-'

      Padam
  3. budak2 tak pandai menipu dan simpan rahsia ana :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dik An : haha. Tu laa.. Sib baik budak2. Adeh -_-'

      Padam
  4. adoii ana mcm mana la bleh kantooiii..mesti malu tahap gaban kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak mimi : malu tak terkata. Segan. Nak sorok celah tiak sape pun ana tak tau. Hik3

      Padam
  5. Balasan
    1. Kak ieza : ape pun tak boleh kak. XD

      Padam
  6. hihi....malu nya lahai time tu^^ eh sedap eh ana?boleh try nanti..tapi ntah bila nak ke shah alam...heeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak nana : Huhu. Ana ni dahlah memang pemalu..

      A'ah. Sedap makan kat situ. Gerenti k.nana cakap paling sedap. Chef dari mesir tu.

      Padam
  7. Balasan
    1. Zierah : hahaha :D *tutup muke*

      Padam
  8. ahaha.. tak posa minum aer dr peti terus.. kot ye pon menyorok r sket.. xD Hari tu ada makan kat andalus..boleh tahan gak Ana.

    BalasPadam
    Balasan
    1. KA : tu lah. Kekonon nak fresh dari peti ais. :D

      Andalus tu kat mane ek?

      Padam
  9. alamak jauh sgt la plak nk p try :)

    BalasPadam
  10. aduh macam mane tu..sabo jelah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Achik : haha..nak buat lagu mane lagi. Sabar je la.

      Padam
  11. hahaha. kalau macam tu, scha buat muka comel gitu. nk cover lah katakan. kakakka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Scha : miahahhaaa..huntung laa orang muka comel. XD

      Padam
  12. hahahahaha...memang tak best kalau kantoi tak pose kan..lagi2 kalau depan budak laki kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mama ka0ri : ni kantoi bukan dgn budak laki kak. Ngan orang lelaki. Haha. Hadoi..nasib la jemah.

      Padam
  13. saya dah lama teringin nak makan nasi mandy hehe hari tuu tengok chef masak nasi mandy dalam tv... fuhhh. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak siara : hoho..akak pun peminat nasik mandy eh. :D

      Padam
  14. hehe.. kantoi nk buat cam mn kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. K.fiza : haha.. Tu lah. Nasib badan. Alahai..

      Padam
  15. kantoiii.. ana tak pose..muahahah :P

    BalasPadam
  16. Kak inani : hahaha.. Kantoi la sudah.

    Kak noe : XD

    BalasPadam
  17. kalau adik tu adik aku, dah lame ku katok kepalenye sampai pening2 lalat! :D

    eh2, orang taak puase mane balik berbuke!! hee...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Encik ket : hahaha.. Abang yg kijam.. Kui kui kui. Eh, ape pulak takleh? Boleh je. Seminit pas org laen berbuka, org tak puase leh buka dah. :D mohon jeles berkali2.

      Padam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.