Isnin, 14 Julai 2014

Kecoh di malam Ramadan ke17

Assalamualaikum...

Nak citer alkisah duwa jam yang lalu nih. Fresh lagi taw. Hahahaha. Mase lepas berbuka tu, bebudak rumah jagaan ana ni gi lah naik bilik atas. Pastu tetibe ana dengar gedegung gedegang orang lari. Ingatkan ape, sekali dengar sorang budak nih jerit.

“Ade burung terbang2!!”

Me : burung tu waner hitam eh?

“A'ah.” Semangat kau bebudak nih citer kat ana.

Me : jap. Nak gi tengok.

Ecece..dengan penuh keberanian, ana pun naik bilik atas. Gelap. Ana pun bukak lampu. Sekali terbang. Hulamak kau! KELAWAR rupenye. Ape lagi lari tak berirama laa ana pun. Hahahaha..wpun ana sendiri dah agak, mesti kelawar sesat masuk uma. Tapi still nak lari gak. Tak tau nape. XD

Pastu ajak kakak naik atas tengok kelawar, siap bawak ridsect, penyapu dan bulu ayam. Kekonon nak halau. Dah macam superwoman gak la rupe kitorang time tuh.

Sekali tengok kelawar tu terbang mengganas. Ana ngan kakak pun ape lagi, larilah! Tapi kali ni lain siket. Kitorang lari berirama. Budak2 yang naik separuh tangga, turut lari gak. Bergegar rumah. Sebab kitorg jerit ramai2. Hahahaha.. Adui..lawak pulak bile teringat balik.

p/s : Ekceli kelawar tu sesat dari rumah kosong sebelah uma ana duduk nih. Dahlah sesat, tak jumpe lak jalan keluar. ><

41 ulasan:

  1. Haha..kelawar terbang laju n tak tentu arah.akak pun takut.huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu lah... Lagi2 kite bukak lampu. Lagilah kelawar tu tak nampak jalan. XD

      Padam
  2. oip! siap pakai ridsect bagai haa.. hhahaha..

    Khamsi Abdullah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha...Ana ni kan kA. Kalau ade racun tikus dgn racun2 tu ana bg kat kelawar tu. Takut sgt la katekan. ><

      Padam
  3. ahahhaha kelawar tu dok pandang je hangpa lari kesian kelawar tu tak dapat keluar dia nk minta tlg ana laa tu :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaa.. Takde maknenye. Dia menakutkan lg mengerikan ade la. Haha XD

      Padam
  4. haha mesti kiut je ana gelabah lari2 time tu haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha..adoi.. Lari tak berirama kak. Kiut katanye. :D

      Padam
  5. hahaha.. letak red carpet tuk kelawar tu.. msti dengan rela hati dia keluar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah..kalau begitu la caranye, akan patik turutkan. XD

      Padam
  6. Ana, selawat2 sket tau. Bukan nak mistik sangat tapi not good kalau kelawar masuk umah. Even dia sesat. Mak saya la cakap. Dulu orang2 tua pun mesti baca2 gak. Tapi selawat pun ok dah.hehe. Just peringatan. Just in case kan? Nervous plak kalau saya kat sana.huhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Serius? Pergh..seram pulak. Pagi tadi baru je buang kelawar tu.

      Padam
  7. rumah yaya pernah kena msuk kelawar ni kat bilik akak yaya . dia masuk ikut kipas penyedut udara . sesat jugak tu tak jumpa jalan keluuar .last2 mak yaya sembur bilik akak yaya tu dengan ridsect , kelawar tu pun pening2 dah tak larat terbang , mak pukul dengan penyapu . scary jee . dah laa terbang laju =="

    BalasPadam
    Balasan
    1. So scary la. Mmg pun dia suke terbang laju2. Ana dah spray ridsect, tak mati2 pun kelawar tuh.

      Padam
  8. Dah senyum sorang-sorang pepagi ni baca cerita Ana ni..
    Boleh imagine camna gelabahnya time tu...

    ha ha ha....(yang tulis ni pun bukannya berani sangat pun)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg ngeri kalau kelawar tu melekat kat kulit. Susah nak cabut. Tu yg kitorg menggelabah lari tuh. Haha

      Padam
  9. hahaha..tergelak baca entry ana..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagi tergelak kalau akak Az alami sendiri. Mesti rase ngeri pastu. Lucu pun hade. >< Hahaha

      Padam
  10. Kalau cita omputih, kelawar juga dikaitkan dengan Dracula.....Agak2nya yg masuk rumah tu Dracula tak...? Hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ana rase bukan dracula la JR. Batman mungkin. XD

      Padam
  11. rasanya klau jdi kat diri sndiri pun comfirm lari jgak ni..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah kak ika. Jangan lupe lari tu di selangi dgn jeritan berirama. Hehehehe

      Padam
  12. Ehem dak tecik sis dayangdeno nak alamat please? bleh pm kat fb sis ataupun email ya^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ana dah inbox kat page fb k.deno. :)

      Padam
  13. Balasan
    1. Kan kan. Kelawar dahla huduh. Seram pulak tu. Hadoi~

      Padam
  14. Bahaya la kelawar tu. dia cakar orang hahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pergh..mane tahu? Ana pun tak tau la ape bahayanye kelawar tu. Yg ana tahu, ana takut kelawar. XD

      Padam
  15. Demo sikit lari berirama tu yunk :P hahahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha..Zizie leh praktik ngan lagu pop yeye. XD centu ah lari berirama. Cume kali ni kene versi laju punye.

      Padam
  16. Dapat bayangkan mcm mana kelam kabutnya lari... hahaha

    BalasPadam
  17. hihihi.. kelawar kalo akak pun lariiiiiiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Agak2 an k.deno. Kalau kelawar tu bertukar jdik batman, k.deno lari tak? Hehe

      Padam
  18. akak smp skang tkut ngan kelawar...kalo nmpak mencicit lari sbb dlu mse budak bidak dlu akak siap imagine kelawar tuh btukar jd drakula..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ana pun takut+ngeri sume adelah. Tu yg lari tak berirama tuh. Haha ><

      Padam
  19. Pernah dlu kelawar masuk umah tok wan akak..terjerit2 sbb takut huhuhu sampaikan termimpi2..masa tu kecik lg..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi..orang perempuan mmg centu ler. Lau takut wajib jerit2. Haha

      Padam
  20. hahaha...mcm2 dibawak tu...kelakar la plak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha..tu ah. Da mcm supehero kekonon nye. XD

      Padam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.