Isnin, 15 Disember 2014

Dugaan dipagi hari pernikahan

Assalamualaikum...

Lama betul tak bukak blog. Banyak benda yang ana nak story kat sini, tapi tu laa. Tak banyak masa free macam dulu-dulu. So ana story simple2 je la eh.

Alahai, tak tau nak story macammane. Dah lama sangat ana tak update blog. *garu2 kepala*

Alhamdulillah hari Khamis baru-baru ni, 11/12/14. Kakak ana, kak Estella telah pun selamat diijabkabulkan. Dari pangkat 'cik' bertukar jadi 'puan'. Hoho..tak sangka dah dapat abang ipar. Kui3

Ana amik cuti start dari 10hb. Sehari sebelum majlis nikah. Paling awal kot sampai rumah kakak. Bila dah sampai awal, maka ana adalah orang yang teman kakak ana ke butik pengantin.

Malam tu pulak kitorang adik beradik gotong royong. Huhu. Tolong2 dapur pastu mengemas lagi. Menu untuk majlis nikah nasi lemak ngan bihun je pun. Tetap trerasa letihnye. Tu pun tidur pukul 1, bangun pukul 5.

Mau tak tidur pukul 1, sibuk berinai sekali kot time tuh! Hahahaha. Pengantin berinai, adik pengantin pun nak berinai sekali. Penyibuk, kan. Ekekekeke~

Esok tu; tengah2 masak tetiba kakak ana jerit.

"Alamak, nasi lemak mentah!"

Alahaii..majlis lagi sejam nak start. Korang bayangkanlah camne gimiknye situasi family kami. Hahaha. Then pakat2 la kitorang tambah air la ape semua.

Tetibe teringat petua, orang kata kalau nasi mentah letak air dalam mangkuk kat tengah2 nasi tu pastu biarkan dia masak. Menjadi weh. Hohoho *gelak besar*

Pastu tengah2 masak bihun, bihun lembik pulak. Alahaii..dugaan betul. Haha. Syukur alhamdulillah, majlis nikah tu berjalan dengan baik. Tu baru hari nikah, belum hari kahwin lagi. Okey, next entri ana story lagi.

p/s : sori..lama tak bw. T_T

9 ulasan:

  1. fuhhh. ingatkan Ana yang kawen. bhahahha :P
    tahniah untuk kakak Ana. moga bahagia hingga ke syorga ^__^

    BalasPadam
  2. selamat pengantin baru ye Estella (rasanya dia lagi muda kot?)..

    BalasPadam
  3. tahniah utk kakak ^^ semoga bahagia

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah tahniah untuk kakak Ana~ ^^

    owhh ada yer petua gitu? boleh cuba kot nanti kalau nasi tak menjadik. Hehehe

    BalasPadam
  5. hiii..tgk tajuk pun saya pun ingat ana yg nikah...insyaallah selepas ini giliran ana plak yer...

    BalasPadam
  6. Ish ingat ana yg kahwin dh tadi ekeke.
    Wah congrats for ur sister wiwiwi

    And btw sepp sbb qila baru je nak jd dreeemers ekekeke

    BalasPadam
  7. Tahniah untuk kakak Ana dan semoga tahun depan giliran adiknya pulak...

    BalasPadam
  8. dpt bayangkan kelam kabut tuh

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.