Ahad, 20 Julai 2014

Jet jet semut sape sakit naik atas

Assalamualaikum...

Kerja masih tak settle lagi. Tapi otak dah macam nak meletup fikir bajet tu bajet ni. Takpe lah, buat kerja kerana Allah.

Semalam, dari pagi ana ngan kawan-kawan pergi shopping kasut raya dan tudung raya untuk anak2 yatim bebudak rumah ana tu. Mak aih, nak carik saiz yang tepat tu jenuh bebenor.

Ade gak la 2 3 kasut ana main rembat je. Test mane padan, isnin kang keluar lagi nak tukar mane yang tak sesuai. Ana tak bawak budak-budak. Sebab full giler AEON.

Pastu sampai ke belah petangnye, bila kira-kira balik. Tak sempat ni nak balik rumah nak tukar baju. Dgn jalan jem lagi. Memang tak sempat. Pasal ana ade jemputan berbuka kat Ampang. Perghh..busuk-busuk pas shoping tu terus gi kat majlis berbuka.

Penat sangat tak terkata. Yang kawan-kawan lain ade nampak Heliza. Diorang ajak menyapa & bergambar ngan Heliza, ana cakap tak larat dah. Hehehe. Padahal gambar selpie ngan Heliza dah berlambak. Tu yang juai mahal tuh.

Ni esok nak kena keluar lagi, settle barang2 raya bebudak uma ana. Pastu berbuka luar lagi. Dah janji dengan orang. Cehh.. Jadual padat macam mak Datin kau. Hahahaa~ mohon yang lain jangan jeles.

Poyo je bizi ana ni kan? XD

Hari ni seharian kat rumah sebab nak selesaikan masalah baju kotor yang dah 3 bakul tak sempat basuh. Kemas rumah lagi. Kat sana sejemput barang2 sekolah tak berkemas. Kat sini baju tak berlipat. Hadoi..bizi memanjang sampai bw pun tak sempat. Selalu ade gak ana komen2 kat blog korang kan? Sorry, kali ni tak sempat.

Bukan takde time rehat tau. Ade. Tapi bila ada time rehat. Konfem ana lena giler. Sebelum ni kalau time rehat, ana habiskan dgn bw. Ni pun kawan2 ana sampai marah2 sebab ana asyik tak balas whatsapp. Betapa bizinya diriku ini~ T_T

35 ulasan:

  1. busy nya kak ana .. semoga Allah beri kak ana kekuatan dan ketabahan sepanjang bulan puasa ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminn..mekasih Yaya. Huhu. Busy sampai tak sempat tengok enset sendiri. :)

      Padam
  2. Series..mak datin pon memang kalah r gini.. haha. So, canne? Dah selesai dah semuanya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Siyes ah. Memang pun. Kalah mak datin! Wakakaka ><

      Tu ah, lom settle lagi. Kene keluar mencari lagi la nampak gayanye..hm..

      Padam
    2. Semoga sempurna la Ana taw :)

      Padam
    3. Insya-Allah..mudah mudahan gitu laa.. :)

      Padam
  3. Semoga Allah permudahkan urusan Ana..

    BalasPadam
  4. oooooo... kemain kakbren ingat kak limah tadi.. jet jet semut...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Kak bren takde idea nak letak tajuk entri. XD jd la jet jet semut.

      Padam
  5. busynya ana...moga dipermudahkan segala urusan ye hehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminn... Insya-Allah kak. Tu ah. Bizi bebeno. ^_^

      Padam
  6. dah lama tak dengar lagu enjit2 semut

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak fuza leh play citer antu mak limah balik kampung. Nanti mak limah nyanyikan. Ekekeke

      Padam
  7. busynya ana... sama la sis pun busy gak, pagi2 buta baru ngadap lappy.. ni pun sebab tidur awal tadi.. kul 9 da krosss... pagi2 buta mula la stat keje^^ busy2 pun ana jaga kesihatan ya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Same je kita kan k.deno. :) k.deno pun jage kesihatan tau. Ubat jangan lupe makan.

      Padam
  8. Kat hp kak lya adz lagu ni ..best2 akuf suka dgr hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adoi hakak. Banyaknye typo. Hik3. Kes taip laju2 ah ni. :D mmg best pun lagu jet jet semut. Ana suke denga versi kak limah. Hihi

      Padam
    2. Tu la taip laju sangatttt huhuhu

      Padam
  9. Balasan
    1. A'ah..tu la. Selalu ade gak lepak2 kat blog kak Lya. Kan kan. Tp ini kalilah cam bizi jek. ;)

      Padam
  10. amboi sibuknya ana...dengan jemputan berbuka puasa lagi... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..sibuk2 biase je kak noe. :) tapi tapi penatlah jugak! :D

      Padam
  11. wawa cuma nak komen " hidup ini hanya sekali" ekeke.. xde kena mengena pun.. cuma nak ajak ana join contest kak Jue

    http://duniamisskepeng.blogspot.com/2014/07/nak-topup-raya.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Muahahhaa..takpe wa. Komen merapu yg takde kaitan tak mengape. Pasal entri kali ni tajuk dia takde kene mengena pun ngan entri. XD

      Insya-Allah nnti join. :)

      Padam
  12. gunalah dobi dan pencuci joy

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ape kaitan? Hahaa..pencuci joy bukan utk pinggan je ke? Miahahaha..wat iklan pulak dia. ><

      Padam
  13. Wah banyak selpie dengan Heliza ye..akak tak sempat nak jumpa lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu..sebab ana selalu join event2 yg ade kak Heliza. Jadik, selpie tu tak mungkin laa tak hado kan. Hihi. Kak Heliza aktif skrg ni kak Sal. Senang jek nak ajak bergambar.

      Padam
  14. hehe...ana jaga anak yatim ke?
    kat mana? (huhuh....tatau cerita..)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup! Kat Rawang. Nak info? Bg email la. Nnti ana bagi info. I.Allah.

      Padam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.