Rabu, 19 November 2014

Dilamar Penthouse Kondominium

Assalamualaikum...

Maaf lama menyepi. Seminggu kot blog ni tak hapdet2. Kan? Busy sangat! Tangan dibahu sambil mata ke atas gitew. Hahaha.

Ada satu malam tu, ana ngan kawan buat kerja gila jap. Pergi naik apartment tingkat 12 (tingkat 12 jer pun). Pastu tengok bawah, mak aihhh..gayat! Ketak2 lutut. Ekekeke

“Oihh..kalau kat tingkat 12 pun dah gayat, acane nak duduk penthouse nanti? Lagi gayat tau. Paling atas tu.” Wuuu~

Ekceli ana ngan kawan selalu usha kondo tengok yang paling atas. Yang penthouse tu la. Berangan satu hari nanti kitorang miliki rumah camtu. Ahahaha. Tapi tu semua angan2 mat jenin je la. Hik3

Esoknya pulak tu, ana ngan kawan ana gi lagi tingkat 12 tu, ehh..dah tak gayat dah. Huhu. Try naik tingkat 19, gayat pun dah takde. Kawan ana cakap "kalau dah siang tak rasa gayat sangat. Malam je." Gitu pulak! Huhu.

Semalam keluar jap, konon nak pergi baiki cermin mata kawan ana. Tapi semua kedai cakap, tak boleh baiki. Kene beli baru terus. Cehhh -__-

Sudahnya kami berjalan yang sia-sia je la semalam. Tetiba ternampak pameran rumah kondo. Terus ah singgah. Usha2 untuk 'masa depan' (kononnye), sambil tu snap gambar bangunan pelik2. Kih3.

Sambil usha sambil berangan, 'ni bilik kau' 'ni bilik aku'. 'Dapur ni kita cat biru laut letak tile biru. Nak tak?' 'Bilik aku nak pasang wallpaper hijau, bilik kau wallpaper pink.'

Tetibe ada sorang auntie ni tegur;

“Ehh..you all nak beli rumah ke? Auntie ada nak jual rumah. Kondo je. Dari rumah tu, semua pemandangan kL you all boleh nampak. KLCC, kL tower. Bila ada acara main bunga api, dari rumah tu you all boleh tengok dengan jelas. Berminat tak?”

“Anak auntie yang lelaki tu tengah study pilot, biasalah pilot kan. Banyak pakai duit. Jadi auntie ingat nak jual. You all berdua minat tak nak beli. 500k ke atas je. Takpelah, camni kalau ada kawan2 you all cari rumah, contact auntie ye. Nah ambik nombor.”

Erkk! Hambek kau! Tukar nombor pulak.

Tergamam jap! Hahaha. Tak tau nak respon apa. Sungguh2 pulak tu auntie tu nak jual. Katanya lagi, dia dah beli rumah lain. Rumah kat penthouse tu dia tak guna pun. Sayang. Tu yang dia nak jual sangat tu. Huhu.

Walaupun tu rumah idaman, tapi ana tak mampu beli. Iskk, sadiss je kan. Hihihi.

48 ulasan:

  1. Ana..Penthouse siapa yg ana masuk tu..naik ke tingkat 12...

    Penthouse mahal lah Ana..kalau sis mampu rumah teres or apartment je...kalau rega 500K tu mmg PENGSAN..kalau businessman ok lah..kalau keje gomen ni mana lah mampu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang 12 tngkat tu apartment je Sis JM. Hahaha. Siyesli, penthouse SANGAT MAHAL. Bhahahaha xD

      Padam
  2. woww... xapa ana usaha sikit2 lama jadi bukit and then grenty boleh beli penthouse.. hehe
    btw, auntie tu nak jual 500k.. perghhhh grenty umah tu thorbaiknyer ah...

    bilalah ayie dpt umah mcm gitu jugakan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau ade rezki ler, memang nak je penthouse. Tapi takpe, yang ada sekarang pun alhamdulillah.

      Padam
  3. tuuu diaaaaa mahal nyaaa kak ana ! tp view dia msti lawa gilaa kan . hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu.. Ana tak sure la yaya macammane lawa gila dia tu kan. Yang ana tahu, luar dalam penthouse lawa sesangat. Huhu.

      Padam
  4. he..he...Tak apa ana..simpan hajat dulu k..In Shaa Allah one day kalau ada rezeki, bolehlah duduk penthouse tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya-Allah, kalau ade rezki. Muehehehe.

      Padam
  5. hai assalamualaikum tuan tanah....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam.. Heeeee~
      Thankss singgah. :P

      Padam
  6. umah tinggi nie mmg best tp bila dah berkeluarga mmg nak elak duk umah tggi nie.. ssh nak bawa naik barang dapur.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul2. Bagi ana kan kak, penthouse ni sesuai untuk orang yang nak tenangkan diri. Sunyi dari bunyi2. Untuk penulis novel, sangat2 sesuai. Right?

      Padam
  7. Saya tak minat dengan rumah tinggi, kalau emergency susah nak cari jalan keluar. Apa lagi jika bekelurga dan beranak pinak, kesian kat anak-anak hari-hari terkurung tanpa memijak tanah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagus jugak pandangan JR. But bagi ana, rumah tinggi2 ni sesuai untuk org yang takde anak atau anak2 dah besar. Nak ketenangan. Yang tu sesuai. Kan kan.

      Padam
  8. hihi...tak pe angan2 memang kena besar....

    BalasPadam
  9. Lya x blh tgl umah brtingkat2 ni gayat yg amat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha..yeke? Rugi laa..rumah tingkat2 la best.

      Padam
  10. 500 ribu tu , ha tudiaaa . hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha..boleh beli kete mahal sebijik harga dia. :D

      Padam
  11. waaa.. rm 500 ribu tu.. tapi berbaloii dgn keadaan rumah.. haritu dila teman fmly cri rumah .. rumah tu mcm rumah krna tinggal tapi belah tepi rumah tu.. dia minta rm 500 ribu.. takk berbaloiiii.. ahahaha lbh baik guna duit tu beli rumah yg ana cerita ni heee (maaf masih tidak mampu lgi hee)

    ana selalu laa update ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kann..baik beli penthouse. Dalam dia macam banglo tau. Kira oke la tu dapat 500k. ^_^ insya-Allah Dila.

      Padam
  12. rumah tinggi memang akak tak cari dah ana...bila ada anak ni...mahu tinggal tulang aje kalau asek turun naik ....penat2....bayangkan kalau tertinggal botol susu kat dalam kereta.....ya ampunnnn minggu depan je la bawak naik... hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaaa...tunggu Harith besar la kak baru beli penthouse. Kui3

      Padam
  13. huish..penthouse tinggi ngat. walaupun teruja nak rumah camtu,realitinya lebih seronok rumah ada laman.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Penthouse ade laman la kak Ain. Serius, tak tipu. Siap ade kolam mandi peribadi lagi tu. Paling best balkoni dia. Apak ahh..tinggi+gayat.

      Padam
  14. ana.. kumpul duit banyak2 pastu baru beli rumah auntie tadi tu.. muehehe :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Good idea. 5 bintang untuk komen kak nani. Hohoho

      Padam
  15. Amboii rumah idaman dia.. tp akk prefer lg umah teres... nampak jugak tanah.. ni dok tinggi2 gayat lew... bygkan kalau lif takdr fungsi... ohmy

    BalasPadam
    Balasan
    1. Omg! Terpaksa call helikopter la nampak gayanye, suruh amik ana. Hahahaa.. *acah2 orang kaya*

      Padam
  16. kekadang apa yang kita impikan akan menjadi kenyataan.InsyaAllah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes2! Betul tu kak. Mane la tahu kannn. Muehehehe. Amin..moge2 jadik kenyataan.

      Padam
  17. ai pun pernah berangan nak beli rumah and stay dengan kawan kawan ai hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan puteri kan. Seronok tau duduk ngan kawan. Boleh gila2. Hahaha

      Padam
  18. nak lagi best, ngorat ank auntie tu ana.. hehehe.. dapat la nanti kan rumah idaman.. ekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa..abis tu, encik mimpi ana tu nak campak mane? Wuuuu~ cadangan ditolak. :P

      Padam
  19. bayangkan duk tingkat tinggi pastu takdak letrik.
    lif takleh guna..jenuh nak panjat tangga...heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha..helikopter peribadi kan hado. Berangan jap. Lalalala~

      Padam
  20. haha.. ok ok anty saya beli dengan air liur jek boleh?? kekkekeke

    BalasPadam
  21. salam singgah sini dik Ana...semoga impian dik Ana untuk memiliki rumah tu tercapai...

    BalasPadam
  22. Dah baca, ha ni nak komen lah. hehe. Ha berangan berangan lagi, sekali jadi betul, autie tu nak jual rumah dia. haha.

    salam perkenalan :D
    http://arepskema.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha..tu laa..tapi ongkosnya enggak ada mas. Hahahaha..tu la org kata, angan2 mat jenin.

      Ty singgah. Nanti ana singgah balik. Oke? Lambat sikit.

      Padam
  23. berangan tak salah, mana tahu kut boleh jadi betul2....akak tumpang gembira.
    akak tak suka rumah tinggi2 ni, selalu risau tentang keselamatan anak2 kecil..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe..bukan betul2 pun kak. Berangan je dulu. Heheh

      Padam
  24. Heheehe RM500 k ..alahai mahal jugak tuuu .berangan jer la dulu kot2 dapat hehehe ......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu..mane laa tahu. Tetibe cabutan bertuah menang penthouse. Keh3

      Padam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.