Jumaat, 26 Disember 2014

Ciri-ciri wanita idaman Encik Mimpi

Assalamualaikum...

Harap pembaca blog Ana tak muaklah baca tentang story Encik Mimpi. Hehe. Sila memahami. Ana peminat tegar encik mimpi. ><

Okeylah! Hari ni kan ana nak story kat peminat-peminat Encik Mimpi yang maybe tercari-cari kat google bagaimana ciri-ciri wanita idaman Encik Mimpi. Jawapannya disini. :P

Sebelum tu ana ade terbaca kat Insta Encik Mimpi cakap nak carik calon isteri orang Sarawak. Perghh..punahh harapan jemah! Pedih weh, pedih. Haha.

Sekali Ana terjumpa petikan ayat ni kat majalah ape entah namanya. Hoho. Pastu ade pulak ahli dreEMers post. Dan terdetiknya dihati ana nak buat entri ni, pasal banyakkkk sangat keyword pencarian pasal encik Mimpi. Kui3x

“Saya suka gadis yang rajin memasak kerana saya seorang yang penggemar makanan. Kalau gadis itu jenis peramah, lagilah saya suka sebab bila dia sering bercakap tanpa henti, akan nampak comel. Lagi-lagi kalau bercerita sebab saya suka dengar cerita. Paling penting, dia mestilah hormati orang yang lebih tua. Mestilah faham tentang kerjaya saya sebagai artis. Wajahnya pula biarlah nampak biasa tapi cute. Saya juga tak suka gadis yang terlalu kurus sangat. Kalau boleh biar berisi sedikit.” -Encik Mimpi-

Eh eh..macam ada harapan je ni. Macam ada kat ana jek ciri-ciri tuh. Hahaha. Ayat perasan tak sedor diri. Ada tak ciri-ciri tu kat korang?

37 ulasan:

  1. haha...memanglah akak tak terpilih sebab akak kurus,rajin makan je tapi tk rajin masak, pastu akak tak minat Arsenal FC.Ana cmane, masuk ciri-ciri pilihan tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Sal takle apply jadik istri encik mimpi ah lau centu. Haha. Ana? Op kos la hadee ciri2 tuh! ><

      Padam
  2. haha awal2 lagi dah out sebab bukan org sarawak. Eh? Bukan sebab dah jadi bini orang ke? Hikhikhik.. :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha. Akak ni. Report kt asben akak kang. XD istri orang takle masuk dalam list. Wakakaka

      Padam
  3. Hahahaha xD hamboih, saya bukan orang sarawak. lololol XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Same la. Kite bukan orang Sarawak.

      Padam
  4. Hahhahaha. kemahenn buat entri wanita idaman EM. Ana ada tak ciri ciri tu? hahah. *soalan cepumas akak :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..ade2. Ana rajin masak, kuat bercerita, kuat membebel dan gemokk. Ahahaha xD

      Bak kata Encik Mimpi "kalau kita peluk, sedap!" ><

      Padam
  5. hah kak ana . sepadan gn yaya tu ciri2 dia . hahahha . memasak ye , suka bercakap ye , hormat org tua ye . . nsb yaya xminat sgt EM ni . hehehe . kalau x berebut dh dgn kak ana . hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fuh! Lega dengar ayat last Yaya tu. Hahaha. Kalau tak memang berebut ah ana ngan Yaya. Ekekeke

      Padam
  6. Masa saya belum kahwin dulu saya berharap untuk dapat jodoh orang yang tak begitu pandai masak sebab saya takut badan saya naik mendadak. Tapi bila kahwin rupanya puan isteri pandai juga memasak hingga apa yg saya takuti berlaku juga - badan naik dengan cepat. Ambil masa jugalah utk turunkan balik berat badan...hehehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaa.. Maybe Encik Mimpi leh jadik cam JR la kot. Kui3. Ana copy paste ayat JR ni send kat inbox encik mimpi ah. :P

      Padam
  7. salam ana.. apa ni apa ni.. ciri2 macam ada je kat dila ni ahahaha.. sje je taw encik mimpi ni ahahaha..

    dila sihat.. ana mcm mne?? :) .. skrg baru dpt buka lappy busy memanjang ceh wah hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehem! Dila takleh ngan encik mimpi. Jauh sgt jarak umur. Haha *ayat dengki*

      Ana pun bizi gak sekarang. Tu yang dah lama gila tak bw.

      Padam
  8. last sekali tu ada la , sbb anis makin gemokkkkk ehhe

    BalasPadam
  9. Ehem encik mimpi ehem. Hahaha.

    p/s Singgah sini sebab EM :P Done follow u dear :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahaha...tengs singgah sini. Nanti ana follow balik tau. Nak tahu perkembangan EM, kat sini hade. Hee..

      Padam
  10. Dh kawen ni.. Belajar utk menerima jer..

    Papaglamz singgah dan follow blog ni. Jom terjah n follow Papaglamz.

    www.papaglamz.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa? Sape da kawin? EM? Hehe. Beliau single la. Btw tenqiuu singgah. Jap gi ana datang singgah blog papaglamz. ^^

      Padam
  11. amboi kak ana, kalau dh cukup syarat dah boleh dah tu, hehe :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahaha. Tengah tunggu rombongan encik mimpi datang meminang nii. XD

      Padam
  12. cecehhhh... naseb la Wardah tak minat ngan EM sangat. sebab dah ado. huhu. heee. gudluck terr.. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fuhh.. *hela nafas lega*
      Sib baik Wardah tak minat. Lau tak berebut ler kite. Lalala~

      Padam
  13. ada harapan tuu anaaa. hehehe.

    anaaaaa, sorry lama tak singgahh! mishh youu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe. Kan kan. Ade harapan kat ana je lah. Kak scha takleh amekk. Wakakakaka.

      Tau pun. Kita pun rindu akak laaa.

      Padam
  14. huih...adik sorang ni tak sudah-sudah dengan Encik Mimpi yer...hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nama pun peminat tegar. Hehe. Of course laa encik mimpi selalu. Ekekeke. Mohon akak jangan dengki. :P

      Padam
  15. http://madey09.blogspot.com/2015/01/shalawat-nabi-muhammad-saw_2.html

    BalasPadam
  16. saya ni personal assistant encik mimpi tu..kalo ade ciri2 macam kat atas tu,bole da isi borang ni :)

    BalasPadam
  17. lama sis x terjah sini...selamat tahun baru ana...

    jgn putus ana..mana tau ada jodoh dengan encik mimpi tu...hehehe

    BalasPadam
  18. semoga bertemu jodoh dgn pemuda yg baik2..

    BalasPadam
  19. ha'alah...ciri2 tu mmg ada pada Ana..tapi akak nye mmg jauh sekali seperti yg En mimpi ckp tu so mmg x de peluang lah nampaknya

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.