Isnin, 22 Disember 2014

Mak si pengantin merajuk

Assalamualaikum...

Lepas je ke Gathering Encik Mimpi, malam tu ada meeting family. Meeting 'orang-orang tua' dalam family. Hehe. Ingat dah habis meeting terus balik. Tak pun. Kitorang ke uptown. Belikan tudung untuk umi.

Esoknya (13/12/14) tu pulak kenduri kahwin kakak ana. Tapi belah lelaki la. Kat Paya Jaras.

Kitorang satu kete sampai lambat, jalan jem teruk kot. Padahal nak kata dari Rawang ke Subang Bestari tu taklah jauh mana pun. Tak tau la pasal ape jalan jem teruk sangat hari ahad hari tu. Start dari laluan menghala ke Hospital Sg Buloh sampailah ke KL sane tu, jem teruk.

Sebaik je sampai kat kenduri, pengantin dah berarak. Umi ana dah merajuk pulak time tu. Sebab? Pengantin berarak tanpa mak si pengantin perempuan. Isk! Umi pun, tacing tak hengat. Hoho.

Maka memasing libatkan diri dalam sesi pujuk memujuk time tu. Ahahaa. Agak kelam kabut sikit. Mane taknya, mak pengantin merajuk tetibe. Mohon macik2 diluar sane tak mau merajuk2 time anak kawen, sian pengantin. Huru-hara. ><

8 ulasan:

  1. Alolololo. siannya umi ana kena tinggal :)

    BalasPadam
  2. siannya umi..biasalah tu, time wedding memang mak pengantin ni emosi terlebih.kalau hepi, hepi sangat.kalau touching, macam nilah.mak akak dulu gitu.

    BalasPadam
  3. Kesian dia..emosi terganggu ya Ana...he..he

    BalasPadam
  4. ala siannya...kalau kiter pun maybe merajuk jgk kot hihi

    BalasPadam
  5. ala merajuk pula mak ana..siannya..

    BalasPadam
  6. hihi, mesty comel je kan mak ana merajuk. org tua merajuk comell bagi Wardah. ihihi

    BalasPadam
  7. hahahaha. mestilah mak touching. anak dia kawen kot. hhihi

    BalasPadam
  8. bab kahwin-kahwin ni memang rumit skit...ramai hati nak kena jaga....nanti time ana...tahu ler camner raseee nya...hihiih

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.