Isnin, 26 Januari 2015

Diriku dan Tahun 2015

Assalamualaikum...

SELAMAT TAHUN BARU sumee..!!

Err.. Macam dah terlewat ucap tahun baru jek! Haha. Sori. Baru je dapat bukak blog. Okeylah, jom kita story cerita 2015 ana.

Camni citernye..

1/1/2015

Ni tahun baru. Dan pada tahun baru ni jugak ana telah pun selamat berhenti kerja. Diulangi berhenti keje. Ana dah tak duduk Ampang dah. Pindah ke Bukit Beruntung pulak. Beruntungg sangatt. Muahaha.

Pindah situ pun sebab ana yang baik atiii ni nak tolong jaga kakak ana. Yang dengar kabarnya keluar masuk hospital sebab darah tinggi. Pragnent anak ke-7. So ana pun pindah laa ke Bukit Beruntung. Duduk dengan abang & kakak terchenta.

Seminggu gak kakak ana kena tahan wad kat Hospital Sg. Buloh.

7/1/2015

Pukul 3 petang, lahir la si heroin ikut 'tingkap'. Haha. Pepaham je la ye ikut 'tingkap' tu apa.

Then ana pun ziarah ah kakak ana. Nak tengok baby newborn tuh. Cian kakak ana, tak larat bangun katanya. Kata doktor, kakak ana kene tahan wad paling minimum pun 5 hari. Dalam hati tak shabarrnyee nak jaga baby kakak! Huhu.

Lepas 5 hari kakak ana punnn balik bersama baby dia yang tiutt tu. Kakak ana memang langsung tak larat. Jadi yang tolong dodoi2 baby, analah! Hihi

Ekceli agak penat jaga baby, jaga kakak, pastu jaga anak-anak kakak lagi. Ditambah pula dengan kerja lagi. Perghh! Takyah cakap penat dia. Boleh nangis berbulan-bulan. Haha.

Okeylah, nak siap gi klinik. Sebab apa? Next entri okey. Lebiuu korang. Hik hok!

25 ulasan:

  1. lama gila menyepi budak ni. eheheh :P wahh jadi babysitter sekarang ana. mesti penyayang ni. ewahhh :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahaii..akak rindu ana ke? Muahaha xD

      Padam
    2. Bestnya boleh main dgn babyyy

      Padam
  2. Amboi jaga baby tiutt..hehe.. Tempek la satu picture baby tiutt... Takpe, Ana. Ana penat sekarang, nanti Ana susah, budak2 tiutt tu semua la boleh tolong tengok-tengokkan Ana... (^,^)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak pic ehh? Nanti la ana upload. Mueheehe. Line kat sni agak lambat. So memang slow sgt nak update blog bergambar. Lalala~ *alasan jek sume tuuu*

      Padam
  3. Laaaa... lamanya dia menyepi, ingat merajuk ke, putus cinta ke...? Semoga sentiasa beruntung selama tinggal di Bukit Beruntung....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..lamakan ana menyepi. Hehe. Mane de putus cinta JR. Melainkan ditolak lamaran oleh encik mimpi. Wakakaka. InsyaAllah, amin.. :D

      Padam
  4. inshaAllah kak ana . ada hikmahnya :) kak ana . nnti post gmba bby . nak tgkkkkkkkkk !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak tengok bebanyak gamba baby ade lam pesbuk ana. Kikiki..kat sini susah sikit nak upload, line slow.

      Padam
  5. oohh dah jadi babysitter ke..huhuhuhu
    Sibuk la ana dok jaga budak-budak and baby...
    All the best yer..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Babysitter + cikgu kak. Hehe. Banyak keje. Tu yang tak menyempat layan blog. Rinduuu kak Nad! Lebiuu. :*

      Padam
  6. Happy new year :)
    Never too late sbnarnya nak wish apa-apa pon...hehehe
    Btw, aku ada satu tanggapan yg semua baby adalah cute, sbb tak pernah lagi nampak baby yg hodoh...hehehe
    Tahniah ada ahli baru. Tahniah jugak jadi babysitter yg cekal :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaa..tengs for your wishh. Tenqiuu gak singgah, nnti ana balas kunjungan. Insya-Allah. :)

      Padam
  7. Main ngan baby best..cuma bila time dia nanges jenuh nk pujuk..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha..part yg tu mmg tak best! Lagi2 dikacau oleh kakak2 nye. Adoy. -__-

      Padam
  8. takper... pelajaran yang berguna tu nanti kalau ada anak senang dah nak handle... biasanya kalau anak sendiri boleh lah jerit2 kan... kalau anak orang ni payah sikit...

    psttt... pahala banyak tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni la nama dia menimba pengalaman. Kih3x. Kalau ana, anak org ke selamba je nak jerit2. Hahaha.

      Insy. Amin.

      Padam
  9. Happy new year! Kakak tina pun nanti tak lama lagi nak bersalin gak. Sebenarnya takut gak tgok org bersalin salin ni. Huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeke? Waaaa~ tahniahh dapat org baruu. Hehe. Pasni Teena jadi babysitter gak la kan..? :D

      Padam
  10. na Putri..Selamat tahun baru Anna Putri. Dah masuk februari baru nak wish tahun baru kan hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu laa..bizi bebenauu..tak sempat wish tahun baru..! Apijol pe kabar? Sihatt keee? Lama tak terjah blog Apijol. Wait me haaa.

      Padam
  11. Sikitnya ana update.. Ana bz ehhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aihh..tu laa. Ana bz. Dapat hapdet sikit2 je la. Yang penting blog ni xla sunyi sgt. Sbb ana da xleh nak sepenuhnye dgn blog cam dulu. :( sowi tau.

      Padam
  12. Balasan
    1. Lama tak muncull! Haiii..hepi new year dear.

      Padam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.