Selasa, 5 Mei 2015

Alkisah pesta buku 2015

Assalamualaikum...

Minggu lepas aku ada gi PWTC. Pasal ada PBAKL kat situ. Actually aku tak tau jalan pun camne nak ke Pwtc dari Rawang. Haha. Gagah jek turun sendiri berbekalkan ilmu dari incik google.

Cam biasa, memang jenis aku suka men-google dulu sebelum gerak. Google punya google aku pun jumpe ah satu belog ni, belog hape entah namanya. Tak hengat! Blog tu la kasi direction detail. Ty so muchh ah kat belog tuh.. Ampun!! Siyes aku tak hengat apa nama blog tu.

Dari blog tu akhirnya aku sampai ke PWTC. So aku nak share la direction tu kat silent reader yang maybe cari maklumat nak ke pwtc tu kan.

Direction Rawang ke PWTC

Memula tu of kos ah korang dari ktm Rawang menghala ke kL Sentral. Sampai jek kL Sentral, terus ke monorel. (Monorel kat dalam mall nusentral tau.) Pastu turun di stesen Hang Tuah. Dari Hang Tuah, ambil tren RapidKL ke stesen PWTC. Senang je kan?

Nak lagi mudah keje korang beli tiket siap-siap. Pasal ramai gila orang beratur nak beli tiket. 20 minit belum tentu kau dapat beli tiket. So sila beli tiket awal-awal. Takde ahh korang kene beratur panjang. Yang ade Touch n Go. Topup sesiap. Okeh?

Siyesli masa time aku pegi Sabtu ari tu, full gila orang. Jalan sampai terlanggar-langgar. Paling malang terpaksa berpenuh-penuh lam monorail. Dah macam sardin dah ghupe haku time tu. Hahaha. Punyalah full, sampaikan kalau jatuh aku jamin korang takkan tersungkur. Steady je berdiri. Haha. Dahsyat kan?

Then baru-baru ni aku ade pegi lagi PWTC, sebab kawan aku nak cari buku rujukan. Rupa-rupanya nak pergi PWTC dari Rawang senang gila. Haha. Tak payah nak naik turun LRT pun sebenarnye! Kah kah kah!

Ambik je tiket Rawang ke Putra. Sampai kat stesen Putra, kita just perlu jalan kaki je. Dah sampai. Cuma kena jalan jauh sikitlah kali ni. Ada jejantas. Tapi aku tak guna pun jejantas tu. Pasal kaki aku dah macam kene pakinson dah bila nak naik tangga. Haha. >< So aku ambik alternatif dgn melintas. Nampak perangai hodoh rakyat Malaysia sorang nih. Huhu. Ampunn.

And finally, aku beli satu novel. Tajuk dia 'JASAD'. Ni bukan novel cintan cintun okeh. Ni novel seram. Best la jugak. Nanti kalau aku dah abis baca, aku wat entri sinopsis novel tu. Pasal sekarang aku memang takde masa langsung nak baca novel. Kikiki..maklum laa, cekguu biziii. XD

*pakinson = menggigil

6 ulasan:

  1. Akak tak puas gi pwtc kali ni. sebab tak dapat beli buku banyak. hahaah
    jom join GA akak :D

    BalasPadam
  2. la, awat x bagitau gi PWTC.kalau cakap boleh kita hang out..yup, kalau turun Putra tu lagi senang, kena tabah bab melintas jalan tu jelah

    BalasPadam
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
  4. Jom Singgah Blog Saya

    Koleksi Resepi emak
    http://koleksiresepiemak.blogspot.com/

    Info Muzik Terbaru
    http://muzikmp3terbaru.blogspot.com/

    Info Filem Terkini
    http://filemhebat.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. kesiannya...buat penat je jd sardin kan ?hoohooohooo.....takpe...sekali sekala exercise..badan sihat..lol..hhehehe

    BalasPadam

Baca je?
Tak nak komen ke?
Komen laa sikit.